Hirdetés

Digitalizáció segíti a pénzügyek oktatását

2018. november 15., 08:36

E-learning platformon elérhető pénzügyi tananyagot fejlesztett ki a Pénziránytű Alapítvány, tapasztalva, hogy a diákok figyelmét sokkal inkább felkeltik a digitális oktatási eszközök.

A Privátbankár Pénzügyi Tudatosság Fórum konferenciája (Fotó forrás: Privátbankár)
A Privátbankár Pénzügyi Tudatosság Fórum konferenciája (Fotó forrás: Privátbankár)

Gyakorlatias szemlélet

A Pénziránytű Alapítvány 2016-ban kiadott Iránytű a pénzügyekhez című tankönyve eddig is gyakorlatias szemléletű, korszerű segítséget nyújtott a középiskolás, 9-10. évfolyamos diákok pénzügyi-gazdasági ismereteinek bővítéséhez, különös tekintettel a szakgimnáziumok 10. évfolyamán tanulók számára, akik a 2017/2018-as tanévtől kezdődően 18 órában tanulhatnak pénzügyi ismereteket.

Hirdetés

E-learning

A Pénzügyi és vállalkozási ismeretek című tantárgy bevezetésével egyidőben az Alapítvány már elkezdte kidolgozni az e-learning koncepcióját, így a diákoknak és tanáraiknak csupán egy évet kellett várnia a pénzügyi oktatásban korszakalkotó eszközre. A 2018/2019-es tanév szeptemberétől a szakgimnáziumok pedagógusai számára óriási segítséget jelent az új platformra átültetett tananyag, többek között a rendszerbe beépített tanulást és oktatást egyaránt segítő interaktív elemek miatt.

Diákoknak érdekes, tanároknak segítség

Az újításra a tanárok és a diákok egyaránt nyitottak, a program egyre bővülő érdeklődői körrel, és mára már közel ezer felhasználóval rendelkezik. Nem véletlen a nagy érdeklődés, hiszen a 18 fejezetből álló tananyag a diákok és tanáraik oldaláról egyaránt nagyszerű lehetőség. Egyrészről a középiskolásoknak interaktív lehetőségeket, animációkat, izgalmas feladatokat, valamint ellenőrző teszteket kínál, amelyekkel a megszerzett tudás gyakorlati példák útján elmélyíthető, élményszerűvé tehető. A tanárok számára pedig segítséget nyújt a tanórai munka, illetve a tanulás hatékonyságának növelésében, a tanulócsoportok tevékenységének, haladásának, tudásának feltérképezésében, ellenőrzésében, mérésében.

Önálló ismeretszerzés

A digitális megoldás kiválóan alkalmas az önálló ismeretszerzésre is, a diákoknak tanórán kívül is bármikor lehetőségük van a tananyag elérésére. Erre az esetre kifejezetten hasznosak a különböző tananyagrészeket, a nehezebb gazdasági összefüggéseket értelmező animációk, amelyek ugyancsak segítik a tanulási folyamatot.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Padlót fogott Merkel pártja – keresik az új vezért

Padlót fogott Merkel pártja – keresik az új vezért

Hozták magukat a szocdemek, nagyot mentek a Zöldek, tovább süllyednek a kereszténydemokraták – így összegezhető a hétvégi hamburgi választás eredménye. A törvényhozásba becsusszant a radikális bal- és jobboldal, valamint a liberális párt is. A CDU másfél évtized alatt elvesztette helyi szavazóinak háromnegyedét, Angela Merkel fokozatos háttérbe vonulása óta pedig nincs valódi vezére. A párt ma előrehozta a tisztújítást.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX44381.32-3.06%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?