Hirdetés

Tartalékos katonák lehetnek a kirúgott minisztériumi dolgozók

2018. október 12., 09:34

9-10 ezer tisztviselőt készülnek elbocsátani a következő hetekben.

MTI Fotó: Mohai Balázs
MTI Fotó: Mohai Balázs

Lényegében rákényszerítik a várhatóan 9-10 ezer kirúgott tisztviselő jelentős részét, hogy lépjen be a Magyar Honvédség tartalékos katonái közé. A szolgálatvállalási kényszer alól a nők számára sem lesz kibúvó - tudta meg a 24.hu.

A portál minisztériumi forrásokra hivatkozva azt írja, a napokban tartott állományi tájékoztatókon közölték a kirúgási listák véglegesítésére váró hivatalnokokkal, hogy csak szolgálatvállalás fejében kínálnak majd más munkát annak, aki az állami szektor más részében szeretne elhelyezkedni.

Hirdetés

Felmentés nincs, mert a katasztrófavédelmi törvény alapján az ott felsorolt kevés kivételtől eltekintve szinte mindenkire kiterjeszthető a polgári védelemben való részvétel kötelezettsége.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter kedden nyújtott be egy határozati javaslatot az Országgyűlésnek, amely jelentősen megemelné a honvédség létszámát.

Nem csak tartalékosok, műtőssegédek is lehetnek

A 24.hu minap azt is írta, a kormányzati tervek szerint az egészségügy és a szociális ágazat emberhiánnyal küzdő területeire is átcsoportosítanák az embereket. Budapesten és Pest megyében van az országban a legnagyobb kereslet kórházi ápolóra és műtőssegédre.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Újra baj van az amerikai piacokon, csúcson az olasz kötvényhozam

Újra baj van az amerikai piacokon, csúcson az olasz kötvényhozam

Egy-két napig úgy tűnt, hogy a múlt heti tőzsdei összeomlás a múlté, de tegnap megint lefordultak az amerikai indexek, és kritikus szintre értek. Az olasz helyzet sem vidám, szabadulnak a befektetők az állampapíroktól. A tegnapi ugrás után ma csökken a Konzum és az Opus ára.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX37085.08-1.07%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?