Hirdetés

Tényleg embertelen körülmények között dolgoznak a buszosok? Válaszolt a BKV

2017. augusztus 02., 14:21
Cimkék
hőség
, BKV
, buszvezető

A szakszervezet intézedéseket sürget a rendkívüli meleg miatt, a közlekedési társaság szerint most is gondoskodnak a munkavállalóikról.

(Illusztráció, archív kép)
(Illusztráció, archív kép)

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a kánikula miatt azonnali rendkívüli intézkedésekre, akár a menetrend időszakos felfüggesztésére, az első ajtózás átmeneti szüneteltetésére is kérte levélben a BKV és a Volánbusz vezetését az Egységes Közlekedési Szakszervezet. Az EKSZ szerint egyes járatokon embertelen körülmények között, például a tűző napon álló buszban ülve kell várakozniuk a következő fordulójukra a járművezetőknek úgy, hogy még szociális helyiség sincs a közelben. További részletek >>>

A szakszervezet állításaira a BKV Zrt. közleményben reagált. Mint írják, a  rekordokat döntögető hőmérséklet mellett is mindent megtesznek – az utasokat érintő hőterhelés csökkentésén túl – azért, hogy a társaság dolgozóinak a rendkívüli hőségben elviselhetőbb legyen a munkavégzés.

Hirdetés

Víz és citromlé

"Az elmúlt évek során kiemelt figyelmet fordítottunk a munkakörülmények javítására, ezen belül a végállomási tartózkodók csaknem teljes körű klimatizálására. A tartózkodókban hűtött italt biztosítunk járművezetőknek, ezen felül a palackos ásványvíz és citromlé kiosztása is folyamatos" - írja a BKV.

Hozzáteszik azt is, hogy szervezési és intézkedési terv alapján, valamint „hőleváltási” rendszerrel végzik a dolgozóik ellátását, illetve szükség esetén leváltását, valamint egyéb tartalékok mozgósítását. "A hőségriasztástól kezdődően járművezetőink részére biztosítjuk a félreállás, leváltás lehetőségét" - jegyzik meg.

Le a nyakkendővel

A nyári időszakra való tekintettel könnyített formaruha viseletet tették lehetővé. Ennek során a női munkavállalónak a kendő, a férfiak esetében pedig a nyakkendő viselése nem kötelező, továbbá a bermuda nadrág viselése is megengedett.

"Társaságunk a nyári hőségben is mindent megtesz a munkatársak munkakörülményeinek javítására" - zárul a BKV közleménye.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Őrült ötlettel állt elő a véres kezű diktátor

Őrült ötlettel állt elő a véres kezű diktátor

Duterte elnök kijelentése megrázta Dél-Kelet-Ázsiát, a fülöp-szigeteki közélet pedig szinte felrobbant. Duterte a tűzzel játszik, hiszen Harris admirális, az amerikai csendes-óceáni parancsnokság kőkemény vezetője múlt csütörtökön szólította fel az amerikai döntéshozókat, hogy készüljenek föl egy lehetséges háborúra Kínával. Duterte kormánya a jelenlegi magyar politikai kurzust példaképének tekinti.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38367.63-0.72%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?