3p
Robbanás rázta meg éjszaka a Nagykörutat: a Teréz körút 2-4. számnál valami felrobbant, két rendőr megsérült. A rendőrség lezárta az egész környéket, a körutat is teljes szélességében. Még semmit sem lehet tudni arról, mi okozta a detonációt, a helyszínelők szögeket karikáztak be, de ettől még nem biztos, hogy repeszbomba volt. Várják a szemtanúk jelentkezését, tart a helyszíni szemle.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Eddig szűkszavú a hivatalos közlés

Ismeretlen eredetű robbanás történt 2016. szeptember 24-én 22 óra 30 perc körüli időpontban a Budapest VI., Teréz körúton. A robbanás következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre megsérült – mindkettőjüket kórházba szállították. A rendőrség a robbanás körzetét lezárta, és megbizonyosodott arról, hogy további sérültek nincsenek.

A rendőrség – szakértők bevonásával – megkezdte a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végez. A robbanás eredetével kapcsolatos helyszíni és szakértői vizsgálatok, valamint az anyagi kár felmérése folyamatban van - egyelőre ennyit lehet tudni az éjszakai körúti robbanásról a rendőrség szűkszavú tájékoztatásából.

Látott vagy hallott valamit?

Egy másik közleményben a lakosság segítségét kérik: aki a cselekmény helyszínen vagy annak  közelében tartózkodott, illetve aki a cselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107-es telefonszámon, vagy hívja a 107-es, 112-es segélyhívók valamelyikét.

Teljesen lezárták a Körutat

Az MTI tudósítói a helyszínről azt jelentették, hogy a rendőrség a Teréz körutat teljes egészében lezárta az Oktogon és a Wesselényi utca között, és kordonokat emelt a Király utcában is.

A 70-es és a 78-as trolibusz terelve közlekedik, nem érinti az Akácfa utca, a Király utca/Erzsébet körút, valamint az Izabella utca/Király utca megállót vasárnap hajnaltól. Szintén üzemkezdettől  a hatósági zárás következtében a villamospálya karbantartása miatt a hétvégén közlekedő pótlóbuszok nem érintik a Király utca/Erzsébet körút és a Wesselényi utca/Erzsébet körút megállókat.

Szögek a földön

Azt nem tudni, hogy mi robbant, egy földszinti üzlethelységnél volt a detonáció, egyelőre azt sem közölték hivatalosan, hogy belül vagy kívül - a helyszíni tudósítások inkább külső robbanás nyomait vélik felfedezni. Az MTI helyszínen készült fotói közül kettőn a helyszínelők által körberajzolt szögek látszanak - ennek azért van jelentősége, mert a házilag készült repeszbombáknál szoktak szögeket alkalmazni repeszként. Két szög alapján persze biztosan nem jelenthetjük ki, hogy itt is erről lett volna szó.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A szirénázó mentőt sem engedték át

Az M1 információi szerint a lakcímkártyával rendelkező lakókat vasárnap reggeltől beengedik a budapesti Teréz körúti robbanás miatt lezárt területen lévő otthonaikba, a többiek buszokon várnak. A csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a rendőrök minden környéken élőt kikérdeznek, a helyszínelők folyamatosan dolgoznak.

A környéket olyan szigorúan lezárták, hogy még egy szirénázó mentőautót sem engedtek át az érintett szakaszon - tette hozzá.

A cikkünket frissítjük, ahogy beérkeznek a frissebb információk.

Címkék: Közérdekű

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Közérdekű Magyar Péter szerint gusztustalan leszámolás, amit vele és Varga Judittal művelnek
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 18:04
Együtt tartja áldozhatnak magát volt feleségével.
Közérdekű Szavazzon! Magyar Péter csalódást, vagy örömöt okozott inkább?
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 09:49
Magyar Péter lázban tartja a közvéleményt. Mi most arra vagyunk kíváncsiak, hogy ön mit gondol!
Közérdekű Képgaléria: Magyar Péter megint az utcákra hívta az embereket, és ez csak a kezdet
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 09:26
Néhány óra alatt is észrevehető tömeget tudott mozgósítani. 
Közérdekű Magyar Péter nem hagyja, hogy eltussolják az elmúlt 30 év legnagyobb politikai botrányát
Privátbankár.hu | 2024. március 26. 19:07
Kedd reggeli meghallgatása, valamint a nyilvánosságra hozott hangfelvétel után este 18 órára a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé hívta a követőit.
Közérdekű A főügyészség szerint fizikai képtelenség iratok eltüntetése, átírása
Privátbankár.hu | 2024. március 26. 16:16
Magyar Péter kedd reggel nyilvánosságra hozott hangfelvétele után a Központi Nyomozó Főügyészség reagált a felvételen elhangzottakra. 
Közérdekű Kőkeményen betett a kormánypártok támogatottságának a kegyelmi botrány
Privátbankár.hu | 2024. március 26. 15:51
A kegyelmi botrány, illetve az elmúlt hónap egyéb, jelentős belpolitikai eseményei március elejére jelentősebb arányú felnőtt politikai gondolkodását mozgatták meg – ez derül ki az IDEA Intézet 2024 március elején, tehát még Magyar Péter mozgalmának alapítása előtt elvégzett felméréséből. Az utóbbi években szinte megszokottá vált, hogy a pártoktól eltávolodó szavazók jellemzően a bizonytalanok táborát növelték, 2024 márciusában ez hosszú idő után nem így volt. Az „egyéb” (a kérdőív szavazólapján nem szereplő kisebb, vagy még nem is létező) pártokra szavazók aránya a korábbiakban szokatlan módon, legalább 100-150 ezer fővel növekedett. 
Közérdekű A nap képe: így figyelt ma Magyar Péterre Magyarország
Privátbankár.hu | 2024. március 26. 14:27
Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen volt ma délelőtt meghallgatáson. 
Közérdekű Lemond valamelyik kormánytag? - kérdeztük a Miniszterelnöki Kabinetirodától
Privátbankár.hu | 2024. március 26. 14:12
A Magyar Péter által közzétett hangfelvétel alapján tettük fel a kérdéseket.
Közérdekű Karácsony Gergely: maffiaállam
Privátbankár.hu | 2024. március 26. 13:23
A főpolgármester szerint aki ennek a rendszernek a működésében részt vállalt, ahhoz asszisztált, nem szabad visszaengedni a városvezetésbe.
Közérdekű Magyar Péter kedd estére tüntetést hirdetett
Privátbankár.hu | 2024. március 26. 13:09
Ügyészségi meghallgatása után jelentette be. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG