Hirdetés

A nap képe: több ezren vonultak a budapesti klímatüntetésen

2019. szeptember 27., 14:42

Ma tartották a harmadik globális klímasztrájkot, rengetegen vonultak a Clark Ádám térről a Kossuth térre.

 A harmadik globális klímasztrájkhoz kapcsolódó budapesti tüntetés résztvevői a Lánchídon 2019. szeptember 27-én. A tüntetést a Fridays For Future Magyarország mozgalom szervezte. MTI/Balogh Zoltán
A harmadik globális klímasztrájkhoz kapcsolódó budapesti tüntetés résztvevői a Lánchídon (MTI/Balogh Zoltán)

Szeptember 27-én újabb globális klímasztrájkot hirdetett a Fridays For Future mozgalom. Nemcsak Budapesten, 15 magyar városban, valamint az egész világon demonstrálnak a klímavédelemért.

A mozgalmat a 16 éves svéd aktivista, Greta Thunberg hívta életre. A klímasztrájk célja az volt, hogy felhívja a döntéshozók és az egész társadalom figyelmét az ökológiai- és klímakatasztrófára és azonnali cselekvésre ösztönözzön. Azóta az ENSZ közgyűléstől kezdve a Davosi Világgazdasági Fórumon át az Európai Parlamentig mondta el a döntéshozóknak, hogy a felnőttek, ahogy fogalmazott, még ahhoz is gyávák, hogy kimondják: vészhelyzet van.

Hirdetés

"Ki kell mondani az igazságot a környezeti válságról, és valódi krízisként kell kezelni! Magyarországot is aszályok sújtják, új betegségek jelennek meg és a szélsőséges időjárás is egyre nagyobb veszélyt jelent. A világon most zajlik a hatodik tömeges fajkihalási hullám, és rajtunk múlik, hogy minket is el fog-e sodorni"- emlékeztet a Fridays For Future Magyarország.

Ahogy a lenti videóból is látszik, a budapesti klímatüntetésre ezrek mentek el, köztük rengeteg fiatal:

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Dohányzik? Kösz, akkor nem alkalmazzuk!

Dohányzik? Kösz, akkor nem alkalmazzuk!

Lassan egy évtizede próbálkoznak amerikai cégek azzal, hogy dohányzási tilalomhoz kötik a munkavállalást. Az intézkedéseket a dohányzásellenes aktivisták üdvözlik, míg egyes jogvédő szervezetek kifejezetten aggályosnak tartják.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?