Hirdetés
Hirdetés

Az oroszok szerint Észak-Korea napokon belül kilő egy Amerikát elérő rakétát

2017. október 07., 18:21

Egy orosz parlamenti képviselő szerint, aki most járt Phenjanban, Észak-Korea arra készül, hogy kipróbáljon egy hosszú hatósugarú rakétát, ami már Amerika nyugati partját is képes elérni. Kérdés persze, hogy miért kötötték ezt az orosz vendég orrára, de pár napon kiderül, mivel jeles phenjani ünnep közeleg.

Az orosz RIA hírügynökség szerint Anton Morozov, az orosz parlament alsóházának külügyi bizottsági elnöke és még két képviselőtársa Phenjanban járt az elmúlt napokban, és elmondták, hogy vendéglátóik még matematikai számításokkal is próbálták nekik alátámasztani, hogy az új rakéta eléri az USA nyugati partját. Morozov szerint úgy tűnt, hogy a rakétakísérletet a közeli napokban tervezik.

A Reuters szerint egy anonimitását megőrizni kívánó amerikai illetékes szerint jelek utalnak arra, hogy Észak-Korea tervez valamit október 10-e körül, mivel akkor van a Koreai Munkáspárt alapításának évfordulója, ráadásul hétfőn Amerikában is ünnepnap van, Kolumbusz napja. Így logikusan adódhatna, hogy egy ilyen kísérletet koreai idő szerint kedd reggel végezzenek, ami Amerikában még hétfő este, sőt, a nyugati parton csak délután. Hozzátette ugyanakkor, hogy előfordultak a múltban is ilyen előjelek, és végül nem volt semmilyen provokáció.

Hirdetés

Felmerül a kérdés, hogy ha Phenjan valóban tervezi a rakétaindítást, miért köti azt orosz vendégei orrára. Két lehetőség van: vagy már előre felkorbácsolja a kedélyeket és utána bizonyítja, hogy tényleg megteszi, amit ígért, vagy nem tervez kísérletet a közeljövőben, de így jelzi, hogy gőzerővel dolgozik a rakétán, és ezzel fenntartja azt a stratégiát, hogy amikor épp nem lő ki valamit, akkor is fenntartja a pszichológiai nyomást.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Zuhannak a kínai piacok, marad a negatív svájci kamat

Zuhannak a kínai piacok, marad a negatív svájci kamat

Nagyot estek a kínai tőzsdék, Sanghajtól Hongkongon át Tajvanig. Amerika is lejjebb került, Európa nem mozdul, a BUX fél százalék mínuszban a Molnak és a Richternek köszönhetően, de a Konzum és az Opus is gyengélkedik. Marad az erősen negatív kamat Svájcban, az amerikai 10 éves hozam viszont újra csúcsközelben.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?