Hirdetés
Hirdetés

Bukás: lemondott az LMP vezetése

2019. május 26., 22:12

Négy éve éppen elcsíptek egy mandátumot, idén ez nem jött össze - lemondott az LMP elnöksége.

Az LMP
Az LMP "Az utolsó órában vagyunk!" címmel tartott kampányzáró rendezvénye Budapesten, a Széll Kálmán téren 2019. május 24-én. MTI/Balogh Zoltán

Lemondott az LMP elnöksége, miután a párt nem szerzett mandátumot a vasárnapi európai parlamenti választáson - jelentette be Keresztes László Lóránt társelnök az MTI tudósítása szerint.

A párt komoly belső harcokkal tarkított úton jutott el az EP-választásokig, olyan ismert politikusok hagyták el az LMP-t, mint Szél Bernadett és Hadházy Ákos. A listavezető végül Vágó Gábor lett, a kampányban elsősorban a zöld témákat, a klímavédelmet karolták fel. Bár ez a vonal Nyugat-Európában jól teljesített, az LMP ezt a vonatot nem tudta meglovagolni, és kiesett az EP-ből.

Hirdetés

Belebuktak a belháborúkba

Keresztes a sajtótájékoztatón a választás egyetlen pozitívumaként azt említette, hogy az LMP képes volt egy valódi sorskérdést, az éghajlatváltozást a kampány középpontjába állítani. Vágó Gábor listavezető a választási vereséget a tavalyi országgyűlési választás után az LMP-ben kialakult belső visszásságoknak tulajdonította. Ahogy fogalmazott, le kell küzdeni azt a hitelességi válságot, amit "a 2018-as harakiri" okozott.

A párt másik társelnöke, Demeter Márta a választási vereség kiértékelését ígérte, valamint az ökopolitika terjesztését.

Az LMP várhatóan júniusban tartja tisztújítását - hangzott el.

Raiffeisen KH Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Dróntámadás: sok piaci hűhó semmiért?

Dróntámadás: sok piaci hűhó semmiért?

Több mint 6 százalékot estek ugyanis az olajárak kedden arra a hírre, miszerint Szaúd-Arábia kitermelése jóval gyorsabban fog visszaállni a normális szintekre, mint azt a szombati attak okozta sokkot követően a piac gondolta. Ez azt jelenti, hogy a hétfő estig végbement 20 százalék közeli hétfői drágulás negyede már visszajött. Kérdés, ezek után tényleg emeli-e a Mol péntektől a benzinárakat.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?