Hirdetés
Hirdetés

Elegük van Trumpból – összefog Észak- és Dél-Amerika?

2017. november 21., 08:12

Kanada és Mexikó kész visszautasítani az USA feltételeit a NAFTA tárgyaláson.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

Egy spanyol nő
Egy spanyol nő "Trump egy idióta" táblát tart a Los Angeles-i tüntetésen, 2016. 11. 09-én. Forrás: EPA/Eugene Garcia

Ahogy arról már korábban írtunk, rengeteg akadályba ütközik a szabadkereskedelmi megállapodás az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó között. Elsősorban Donald Trump fúrja meg a megállapodást, meglátása szerint az eredeti szöveg ugyanis hátrányos helyzetbe hozná az Egyesült Államokat. A Reuters szerint mostanra lett elege Kanadának és Mexikónak, és a tervek szerint fordítanának az álláson: most ők készek visszautasítani Amerika javaslatait a tárgyalóasztalnál.

Trump egyébként már régóta fenyegetőzik, hogy mindenestül otthagyja a NAFTÁ-t, amely egyébként az elmúlt 23 évben meghatározta Amerika iparát – mindenekelőtt az autóipart. A tárgyalások egyébként nem haladnak jól, a várakozások szerint jövő márciusig dűlőre kell jutniuk, eddig 7 körön kell túlesniük – most tartanak az ötödiknél, ám nem haladnak jól. A hatodik tárgyalás januárban lesz, Monteralban

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?