Hirdetés
Hirdetés

Elvéreznek a britek – bedönti az ipart a Brexit?

2018. június 26., 12:45

Csak az idén 50 százalékkal zuhantak a beruházások 2018 első felében a brit autóiparban.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

A brit autógyártók és kereskedők szövetségének (SMMT) tájékoztatása szerint a tavalyi azonos időszakhoz képest csaknem 50 százalékkal zuhant a brit autóiparban végrehajtott beruházások értéke az idei év első felében. A kimutatás szerint a brit autóipar vállalatai az idei év első napjától június 21-éig 347,3 millió font (128 milliárd forint) értékben jelentettek be új beruházási terveket gyártóüzemek létesítésére, gépek, szerszámok és egyéb berendezések beszerzésére, valamint új modellek bevezetésére és meglévő modelljeik frissítésére.

Tavaly ugyanez az arány még 647,4 millió font (238 milliárd forint) volt. Az elmaradás hátterében mindenekelőtt a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát övező bizonytalanságok állnak, a befektetők ugyanis inkább a biztosabb lábakon álló országokba viszik a pénzüket. A szervezet emiatt határozottan felszólítja a brit kormányt arra, hogy tartsa fenn Nagy-Britannia tagságát az EU vámuniójában, az ezzel kapcsolatos vitákról korábban itt írtunk bővebben. >>>

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Csányi: Ne mondják, hogy nem figyelmeztettük az ügyfeleket

Csányi: Ne mondják, hogy nem figyelmeztettük az ügyfeleket

Ne mondják ránk, hogy nem figyelmeztettük az ügyfeleket, a kamatok felfelé is mehetnek, a nemzetközi kamatkörnyezet előbb vagy utóbb be fog gyűrűzni – mondta el Csányi Sándor OTP-vezér a BÉT konferenciáján. Reményei szerint eredményeik alapján nemsokára “le fogják lépni” a náluk nagyobb régiós versenytársakat.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?