Hirdetés
Hirdetés

Elvéreznek a britek – bedönti az ipart a Brexit?

2018. június 26., 12:45

Csak az idén 50 százalékkal zuhantak a beruházások 2018 első felében a brit autóiparban.

A brit autógyártók és kereskedők szövetségének (SMMT) tájékoztatása szerint a tavalyi azonos időszakhoz képest csaknem 50 százalékkal zuhant a brit autóiparban végrehajtott beruházások értéke az idei év első felében. A kimutatás szerint a brit autóipar vállalatai az idei év első napjától június 21-éig 347,3 millió font (128 milliárd forint) értékben jelentettek be új beruházási terveket gyártóüzemek létesítésére, gépek, szerszámok és egyéb berendezések beszerzésére, valamint új modellek bevezetésére és meglévő modelljeik frissítésére.

Tavaly ugyanez az arány még 647,4 millió font (238 milliárd forint) volt. Az elmaradás hátterében mindenekelőtt a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát övező bizonytalanságok állnak, a befektetők ugyanis inkább a biztosabb lábakon álló országokba viszik a pénzüket. A szervezet emiatt határozottan felszólítja a brit kormányt arra, hogy tartsa fenn Nagy-Britannia tagságát az EU vámuniójában, az ezzel kapcsolatos vitákról korábban itt írtunk bővebben. >>>

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Esküvő kis költségvetéssel? Igen, lehetséges!

Esküvő kis költségvetéssel? Igen, lehetséges!

Bár az idei esküvői szezonnak már a vége felé járunk, a 2019-re tervezett lagzik szervezése már javában zajlik. Érdemes időben lefoglalni a legjobb helyeket, ugyanis egyre több pár áll mostanában az oltár elé. A növekvő tendenciát a KSH adatai is megerősítik: az első félévben közel négyszázzal több pár mondta ki a boldogító igent, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?