Hirdetés
Hirdetés

Fellélegezhet a világ: véget ér az észak-koreai atomfenyegetés?

2018. június 12., 09:57

Az alábbi pontokat fogalmazták meg a vezetők a hosszú távú béketörekvések érdekében.

Ahogy arról korábban már írtunk, az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump és a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság vezetője, Kim Dzsongun történelmi jelentőségű csúcstalálkozót tartott Szingapúrban 2018 június 12-én.

A találkozó során a felek átfogó egyeztetéssel megalapozták azt a demokratikus keretrendszert, amely hozzájárulhat a koreai-félsziget hosszan tartó békéjéhez. Az amerikai államfő biztonsági garanciákat ígért Észak-Koreának, míg a phenjani vezetés ismételten megerősítette szándékát az atomfegyverek leszerelése mellett.

Hirdetés

A találkozó keretében a felek a következőket fogalmazták meg:

  • Az Amerikai Egyesült Államok és a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság megújítják kapcsolatukat a két ország népeinek békéjéért és jólétéért való törekvések jegyében.
  • A két ország közös erőfeszítéseket tesz, hogy hosszan tartó és stabil békefolyamatot indíthasson a koreai-félszigeten.
  • A 2018. április 27-i Panmunjom Nyilatkozat megerősítésével Észak-Korea vállalja, hogy a Koreai-félsziget teljes körű nukleáris felszámolására törekszik.
  • A két ország elkötelezi magát a háborúban eltűntek és börtönbe zártak hazajuttatása mellet, beleértve a már azonosított holtakat is.

Minden megváltozik? Véget ért a világ legfontosabb találkozója

A vártnál jobb hangulatban és sokkal gyorsabban ment le az Egyesült Államok és Észak-Korea vezetőinek első hivatalos csúcstalálkozója. A világ feszült figyelemmel követte a két kiszámíthatatlan vezető megbeszélését, akik egy szingapúri hotelben próbálták dűlőre jutni a világ legnagyobb veszélyforrásának kiiktatásában. A találkozó a felek szerint pozitív hangulatban telt, azonban még mindig kérdés, mennyire válna meg fegyvereitől a rezsim. Részletek >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Baj van a magyar nyugdíjakkal - összeomlás közeleg?

Baj van a magyar nyugdíjakkal - összeomlás közeleg?

Egyre tovább élünk, de mégsem teszünk félre idősebb korunkra, így a most aktív magyaroknak várhatóan a nyugdíj mellett is keményen dolgozniuk kell majd a tisztességes megélhetésért – legalábbis erre engednek következtetni az OTP Öngondoskodási Index eredményei és a társadalmi trendek. Ráadásul a magyar nyugdíjrendszer így nem lesz fenntartható.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?