Hirdetés

"Felszabadultunk" - ünnepelnek Márki-Zayék, ellenzéki győzelem lesz Miskolcon is

2019. október 13., 21:31

Rövid körkép 9 óra után néhány érdekesebb, megyei jogú városból: Hórmezővásárhely, Miskolc és Szeged ellenzéki győzelmet hozott, Kaposvárt simán behúzta Szita Károly.

Márki-Zay Péter egy korábbi fővárosi tüntetésen. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Márki-Zay Péter egy korábbi fővárosi tüntetésen. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Hódmezővásárhelyen magas, 80 százalék fölötti feldolgozottságnál nyerésre áll Márki-Zay Péter (57,74%) a Fidesz-KDNP által támogatott független jelölt, Dr. Grezsa istván előtt. Az ATV közvetítése szerint már elindult az ünneplés Márki-Zayék eredményváróján. "Felszabadultunk" - ezt skandálják. Frissítés: 100 százalékos feldolgozottság mellett Márki-Zay Péter a szavazatok 57,3 százalékát szerezte meg.

Miskolcon az eddigi (fideszes) polgármester, Kriza Ákos egészségügyi okokra hivatkozva idén nem indult, helyette a jegyzőt jelölte a Fidesz. A váltás nem jött be: 93,75 százalék fölötti feldolgozottság mellett Veres Pál, az ellenzéki összefogás jelöltje gyakorlatilag nyert (54,91 százalék, a fideszes Alakszai Zoltán 40,67 százalékával szemben.) Frissítés: Veres Pál a szavazatok 54,8 százalékával nyerte meg a választást.

Hirdetés

Szegeden is ellenzéki győzelem készül: Botka László polgármester 60,36 százalékkal toronymagasan vezet 70 százalék fölötti feldolgozottság mellett. A második helyen Nemesi Pál 36,50 százalékkal követi.

Kaposváron viszont sima Fidesz-győzelem születik: 94,92 százalékos a feldolgozottság 9 órakor, borítékolható a fideszes Szita Károly győzelme (56,84%). Az ellenzék által támogatott Horváth Ákos Ervin 38,47 százalékon áll.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Koronavírus és MNB-kamatdöntés a befektetői fókuszban

Koronavírus és MNB-kamatdöntés a befektetői fókuszban

Azt követően, hogy hétfőn mindkét tényező jelentősen rontott a kül-, illetve belföldi pénz- és tőkepiaci hangulaton. Az amerikai tőzsdék október óta nem látott mértékben estek, míg a forint immár sokadik történelmi mélypontjára zuhant. Míg a koronavírus kapcsán rövid távon nem várható javulás, a hazai fizetőeszköz szempontjából érdekes lehet a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának kamatdöntése.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?