Hirdetés
Hirdetés

Ilyen is ritkán van: valaki kifizette Amerika tartozását

2018. április 23., 07:16

Mélyen a zsebébe nyúlt Amerika egyik leggazdagabb embere, hogy befizesse a párizsi klímaegyezményből kiesett összeget.

Az amerikai milliárdos, Michael Bloomberg összesen négy és fél millió dollárt, több mint egymilliárd forintot fizetett ki saját zsebből, ezzel befizetve az amerikai hozzájárulás teljes tavalyi összegét. Ezt ugyanis a Trump-kormányzat nem fizette be, miután az amerikai elnök a beiktatását követő egyik első rendeletével kiléptette az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből. Bloomberg egyébként korábban is már felajánlott egy tetemesebb összeget, a jótékonysági alapítványa tavaly 15 millió dollárt adott klímavédelmi célokra.

"Amerika kötelezettséget vállalt, és ha a kormányzat ennek nem tesz eleget, akkor nekünk, amerikaiaknak kell viselnünk a felelősséget" - fogalmazott Bloomberg a CBS televíziónak adott interjújában vasárnap. Bejelentette: "én ezt megtehetem, és igen, el is küldöm majd a szervezetnek a csekket arról a pénzösszegről, amelyre a szövetségi kormánytól számítottak".

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mol-INA-ügy: ezért nem körözik már Hernádi Zsoltot

Mol-INA-ügy: ezért nem körözik már Hernádi Zsoltot

10 millió dollárt fizetett lobbizásra Horvátország, hogy kedvezőbb döntés szülessen a perekben. Az Interpol csak úgy körözte volna tovább Hernádit, ha a horvátok előre fizetik a perköltségeket arra az esetre, ha a Mol-elnök perel.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?