Hirdetés
Hirdetés

Ilyen is ritkán van: valaki kifizette Amerika tartozását

2018. április 23., 07:16

Mélyen a zsebébe nyúlt Amerika egyik leggazdagabb embere, hogy befizesse a párizsi klímaegyezményből kiesett összeget.

Az amerikai milliárdos, Michael Bloomberg összesen négy és fél millió dollárt, több mint egymilliárd forintot fizetett ki saját zsebből, ezzel befizetve az amerikai hozzájárulás teljes tavalyi összegét. Ezt ugyanis a Trump-kormányzat nem fizette be, miután az amerikai elnök a beiktatását követő egyik első rendeletével kiléptette az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből. Bloomberg egyébként korábban is már felajánlott egy tetemesebb összeget, a jótékonysági alapítványa tavaly 15 millió dollárt adott klímavédelmi célokra.

"Amerika kötelezettséget vállalt, és ha a kormányzat ennek nem tesz eleget, akkor nekünk, amerikaiaknak kell viselnünk a felelősséget" - fogalmazott Bloomberg a CBS televíziónak adott interjújában vasárnap. Bejelentette: "én ezt megtehetem, és igen, el is küldöm majd a szervezetnek a csekket arról a pénzösszegről, amelyre a szövetségi kormánytól számítottak".

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Emiatt tör ki újból a hidegháborús hangulat?

Emiatt tör ki újból a hidegháborús hangulat?

Az amerikai kormány visszavonta Kína felé tett meghívását a világ legnagyobb haditengerészeti gyakorlatára. A döntés azután született, hogy Peking újabb rakétákat telepített a Dél-kínai-tenger partjainál. A két hatalom kapcsolata egyre intenzívebb versenybe vált, Washington szerint a kommunista vezetés titkolózik folyamatos fegyverkezéséről, Peking szerint ez már-már a hidegháborúra emlékeztető gyanakvást bírálja.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?