3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A legforróbb témákkal, azaz a muszlimokkal, a bevándorlással és a terrorizmussal foglalkozik Donald Trump amerikai elnökjelölt-aspiráns első televíziós reklámja. Egyszerű képi eszközök, egyszerű és demagóg üzenetek: a választók imádni fogják, pedig elsőre azt is nehéz eldönteni, hogy komoly videóról vagy médiahackről van szó.

Nem viccelt: tényleg kitiltaná a muszlimokat

A harminc másodperces videó meghökkentő, végtelenül egyszerű és végtelenül demagóg - tehát sokan fogják szeretni. Azok kedvéért, akik hang nélkül nézik a videót, már a negyedik másodpercben gyakorlatilag azonosítja a demokratákat a terroristákkal: Hillary Clinton és Barack Obama képeegy szimpla áttűnéssel a San Bernardino-i mészárlás elkövetőire, a Farook-házaspárra vált.

A videó megismétli Trump korábbi ötletét: átmenetileg meg kellene tiltani muszlimok beutazását az Egyesült Államokba, egészen addig, amíg "rájövünk, pontosan mi is történik" ("a temporary shutdown of Muslims entering the United States until we can figure out what's going on"). A videó azt is ígéri: Trump gyorsan lefejezi az Iszlám Államot és elveszi az olajukat is.

A bevándorlók ostromolják a határt - igaz, egy másik országban

A videó csak 30 másodperces, de jut idő az illegális bevándorlókra és a déli határra építendő falra is, amit az ígéret szerint ráadásul Mexikó fog kifizetni.

Az MTI emlékeztet: a Tampa Bay Times című floridai lap máris kiderítette, hogy az illegális határátlépőkről készített képkockákat - a reklám sugallatával ellentétben - valójában nem az amerikai-mexikói határon, hanem Marokkóban rögzítették. A kampánystáb azonnal reagált, s ezt azzal magyarázta: szándékosan döntöttek így, mert így szerették volna jelezni, hogy milyen is lesz az amerikai-mexikói határ, ha nem történik változás a bevándorlási politikában.

A videó végén pedig elhangzik Trump fő kampányüzenete: Ismét naggyá tesszük Amerikát!

Trump a napokban jelentette be: januártól hetente kétmillió dollárt költ televíziós reklámokra. Ennek első állomása a mostani videó, ami mind a narráció, mind az aláfestő zene, mind pedig az üzenetek miatt teljesen olyan, mintha a South Park sorozat egyik részét látnánk.

A legesélyesebb republikánus jelölt

Mostanra egyébként szinte behozhatatlannak tűnik Donald Trump előnye az amerikai előválasztáson. A republikánus jelölt sikerrel hozott be olyan témákat a közbeszédbe, amelyekkel versenytársai nem tudnak mit kezdeni, a szavazók viszont mintha csak erre vártak volna. Káncz Csabával Trump sikerének titkáról beszélgettünk a karácsonyi kandalló mellett >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Légből kapott titkok – Miért fehér és miért húz maga után csíkot?
Elek Lenke | 2024. május 1. 15:05
Bár ma már a tömegközlekedés egyik formája a repülés, mégsem tudunk mindent a világ legdrágább járművek titkairól, ugyanakkor a legtöbben kíváncsiak vagyunk rá. Ezt a kíváncsiságot elégíti ki az amerikai Travel and Leisure turisztikai online lap összeállítása.
Makro / Külgazdaság Csak két magánnyugdíjpénztár marad a piacon
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 14:05
A hosszú éveken át négyszereplős piacon rövidesen csak két intézmény marad állva.
Makro / Külgazdaság A nyugalma érdekében jobb, ha nem nézi meg, hogy mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 08:58
Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákkal szemben szerdán reggel a bankközi devizapiacon az előző estéhez képest.
Makro / Külgazdaság Négy évig felhőtlen lesz az ég a gazdaság felett, legalábbis a Pénzügyminisztérium szerint
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 19:35
Ezt ígérte a kormány a Brüsszelhez elküldött Konvergencia Programban.
Makro / Külgazdaság Erre senki nem számított a pénzügyi világban!
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 16:34
Noel Quinn, a HSBC csoport vezérigazgatója öt év után váratlanul bejelentette, távozik a bank vezérigazgatói székéből.
Makro / Külgazdaság A fogyasztás fellendülése lehet a gazdasági növekedés alapja
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 15:22
Az MBH Bank értékeli az első negyedéves GDP-adatokat.
Makro / Külgazdaság Földön, vízen, levegőben: megújítják az ukránok az európai közlekedési kapcsolataikat
Mester Nándor | 2024. április 30. 15:01
Ukrajna számára létfontosságú, hogy minden lehetséges módon eljuttassa mezőgazdasági terményeit az export célországaiba Európában és azon kívül is, felhasználva a közúti kapcsolatrendszert, valamint a folyami és a tengeri kikötőket is. A közvetlen személyforgalom vasúton fejlődhet, de új buszjáratok is megjelenhetnek a nyugat-ukrajnai városok és Kijev bevonásával. Mindehhez persze pénz kell, apróbb részletekben már sikerült is szerezniük.
Makro / Külgazdaság "Befagyott" a német munkaerőpiac
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 12:55
Majdnem 6 százalékos a munkanélküliség Németországban. 
Makro / Külgazdaság Rombolásra készül Trump, ha megválasztják
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 12:01
Donald Trump hatalomra kerülése a novemberi elnökválasztás nyomán egyértelműen több lenne kormányváltásnál – derül ki amerikai elnök ígéreteiből. 
Makro / Külgazdaság Olcsóbban jönnek az élelmiszerek
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 08:51
A magyar ipar termelői árai lejjebb mentek éves szinten. Az élelmiszereknél majdnem 7 százalékos a csökkenés. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG