Hirdetés
Hirdetés

Indul a Mészáros-féle tőkeemelés

2018. február 14., 16:22

Első lépcsőjéhez ért a Konzum tőkeemelése, cég így megszerzi a Hunguest Hotels Zrt. tulajdonjogának kétharmadát.

A decemberben bejelentett, összesen 30 milliárd forintra becsült tőkeemelés első lépését valósítja meg a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. – olvasható a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az ügylet eredményeképp a Konzum közvetett módon a Hunguest Hotels Zrt. csaknem 100 százalékos üzletrészének tulajdonosává válik. a vagyonértékelés alapján az üzletrészek több mint 16 milliárd forintos ellenértékként a Konzum új részvények zártkörű kibocsátásával egyenlíti ki. Korábbi cikkünkben részletesebben is olvashat a tőkeemelésről.

A tájékoztatás szerint az igazgatóság hozzájárul, hogy a Konzum PE Magántőkealap a Hunguest Hotels Zrt.-ben összesen 71,15 százalékos közvetett részesedést jelentő üzletrészek apportjával tőkét emeljen a tőzsdei társaságban. A tranzakció értékeléséhez felkért vállalat 51,4 milliárd forintban állapította meg a Hunguest Hotels értékét, míg a jelenlegi tranzakcióval érintett Konzum PE Magántőkealap tulajdonában lévő üzletrészek nettó eszközértékét 16,2 milliárd forintban állapította meg. Az üzletrészek ellenértékét több mint 5 millió darab zártkörű részvény forgalomba hozatalával egyenlíti ki, az igazgatóság 3,141 forinton rögzítette egy részvény értékét.

Hirdetés

A bejelentett tőkeemelés és a hotellánc fölötti befolyásszerzés az első lépése annak az elmúlt év végén bejelentett tranzakció-sorozatnak. Ennek köszönhetően 18 belföldi és 5 külföldi szálloda kerül a tőzsdeit társaság tulajdonába. Az előzetes számítások szerint a többlépcsős tőkeemelés végén a Konzum Nyrt. saját tőkéje elérheti az 50 milliárd forintot.

Újabb milliárdokat költenek el Mészárosék: vettek egy palotát

Záporoznak a befektetésekről szóló hírek Mészáros Lőrincék ingatlanbefektetési társaságától. Csütörtökön 18 Spar-áruházat vásároltak 4,5 milliárdért, ma pedig egy palotát nagyjából fele ennyiért. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Meglepetés: egy nyugati tekintélytől kapott támogatást Orbán

Meglepetés: egy nyugati tekintélytől kapott támogatást Orbán

A magyar, lengyel vagy cseh álláspontot ugyanúgy tiszteletben kell tartani, mint a spanyolt vagy a franciát – jelentette ki a német parlament elnöke egy lapinterjúban. Wolfgang Schäuble szerint a globalizáció okozta változások és a migrációs hullám megrengetik a nyugati társadalmakat, és erre Európa eddig nem tudott megnyugtató választ adni.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?