Hirdetés
Hirdetés

Kifogyott a szufla a magyar iparból

2018. augusztus 07., 09:18

Átlagon aluli volt az autóipar teljesítménye - júniusban csökkent az ipari termelés az előző hónaphoz képest.

Forrás: KSH
2018 júniusában az ipari termelés a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint 3,1%-kal emelkedett. A nyers adatok 4,2 százalékos növekedést mutatnak.

Azt nem mondhatnánk, hogy nagyon hasított az ipar: az év első hat hónapjában összességében 3,5 százalékkal bővült a termelés az előző év azonos időszakához képest. Az előző hónaphoz viszonyítva pedig 1,2 százalékos csökkenést mért a KSH.

Hirdetés

Az adatok ismertetésekor Paczári Miklósné, a KSH osztályvezetője elmondta: júniusban a legjelentősebb növekedés az elektronikai szektorban volt, az élelmiszeriparban átlag körüli volt a növekedés, a járműgyártás teljesítménye kissé elmaradt az átlagtól.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Letarolta a magyar internetet a lakástakarék - valaki előre tudta, mi lesz?

Letarolta a magyar internetet a lakástakarék  - valaki előre tudta, mi lesz?

A Google keresési trendjei alapján október 15-én gyakorlatilag teljesen letarolta a magyar internetet a lakáskassza kinyírása. Az intézkedést rohamtempóban vitte végig a kormány, a hivatalos indoklás mellett megy a találgatás a valódi okokról - október 16-án például máris a top 3 keresés közé került a lakáslottó. Akik már szeptemberben a megszűnésre kerestek rá, vajon honnan tudták, mi várható?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?