Hirdetés
Hirdetés

Megbukott a román kormány

2019. október 10., 14:32

Megvonta a bizalmat a román parlament csütörtökön a Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök vezette kormánytól.

Viorica Dancila, Romanian Prime Minister and Social Democracy Party (PSD) leader addresses to the government members during her cabinet meeting at the government headquarters in Bucharest, Romania, 27 August 2019. This was the first government working meeting after ALDE retracted the political support for this cabinet. On 26 August 2019, Calin Popescu Tariceanu (not pictured), the Chairman of Alliance of Liberals and Democrats (ALDE), announced that ALDE retracts the political support for the government. Dancila's cabinet is now expecting to face a no-confidence vote in parliament next week. PSD and ALDE were forming the ruling coalition since 2016. EPA/Robert Ghement
Viorica Dancila (EPA/Robert Ghement)

Az ellenzék által beterjesztett bizalmatlansági indítványt 238 képviselő és szenátor szavazta meg. A kormány megbuktatásához a törvényhozók többségének támogatására, legalább 233 voksra volt szükség.

A továbbiakban Klaus Iohannis államfő kormányalakítási megbízást kell adjon egy új miniszterelnök-jelöltnek, miután konzultált a parlamenti pártokkal.

Hirdetés

A jobboldali államfő korábban arra figyelmeztette volt pártját, a bizalmatlansági indítányt beterjesztő, európai néppárti tagsággal rendelkező Nemzeti Liberális Pártot, hogy készüljön a kormányzásra.

A Dancila-kormány a következő időszakban ügyvivőként, korlátozott jogkörökkel fogja vezetni az országot.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Tőzsde és munkahelyek: Jó az a magyaroknak, ha a Tesla Berlinben termel?

Tőzsde és munkahelyek: Jó az a magyaroknak, ha a Tesla Berlinben termel?

A Tesla bejelentése a berlini “gigagyár” felépítéséről még a németeket is megosztja. Ami pedig rossz a német autógyáraknak, az nem lehet túl jó a magyaroknak sem. Más szempontból viszont csökkenni látszik a kereslet a cég járműveire, miközben a részvény árfolyama egyre közelebb kerül a mindenkori csúcshoz.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?