Hirdetés
Hirdetés

Megtelt az utca: több tízezren vonultak ki tüntetni

2018. április 15., 09:28

Az Operától a Kossuth térig állt a sor, de nem ettől volt páratlan a tegnapi megmozdulás.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

A Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráció Budapesten, a Kossuth téren 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonultak a térre.
Forrás: MTI/Balogh Zoltán
A Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráció Budapesten, a Kossuth téren 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonultak a térre. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Ahogy arról már tegnap írtunk, megtartották az első kormányellenes tüntetést az idén, ennek érdekében a fél belvárost lezárták. Az Index cikke szerint volt is miért, az első becslések szerint több tízezer ember vonulhatott utcára, hogy kifejezze a nemtetszését – legalábbis a helyszínről készült felvételek erről árulkodnak. A tömeg az Operánál gyülekezett, majd innen indultak az Andrássy-Bajcsy-Zsilinszky-Alkotmány utca útvonalon a Kossuth térre. Volt olyan pillanat, amikor a sor vége még az Operánál volt, de a Kossuth tér már nagyjából megtelt.

A Kossuth téren nagyjából 50 percen keresztül beszédeket mondtak, mind egységes üzenettel. A tömeg új választást, teljes ellenzéki összefogást és együttműködést követelt. Jövő szombatra újabb demonstrációt terveznek. A tüntetés békés volt, dacára annak, hogy korábban a kormánymédiában több helyen is uszító cikkek jelentek meg a tüntetéssel kapcsolatban.

Hirdetés
A Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráció Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky úton 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonulnak a Kossuth térre.
Forrás: MTI/Balogh Zoltán
A Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráció Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky úton 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonulnak a Kossuth térre. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A tegnapi demonstráció nem csak méretéből adódóan történelmi, hanem attól, hogy pártok egész skálája vett részt rajta, akik korábban egymás ellen tüntettek volna: MSZP-s, jobbikos, liberális és kiábrándult jobboldaliak is együtt tüntettek. A tömegben ott volt Vona Gábor, Karácsony Gergely, Kunhalmi Ágnes, Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó, Fodor Gábor, Juhász Péter is. Ezen a felvételen egyébként jól látszik, mekkora tömeg várta az érkezőket a Kossuth téren:

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Bevonul Európába Orbán Viktor barátja

Bevonul Európába Orbán Viktor barátja

Év végétől Európából segíti a bevándorlás-ellenes erők EP-kampányát Steve Bannon, Donald Trump egykori főtanácsadója. A pártokat stratégiai központok hálózata és egy alapítvány is támogatni fogja. Sajtóhírek szerint Bannon vasárnap ismét találkozik Orbán Viktorral, aki egyre közelebb kerül a Salvini-Le Pen-Strache alkotta radikális jobboldali szövetséghez.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?