Hirdetés
Hirdetés

Megtelt az utca: több tízezren vonultak ki tüntetni

2018. április 15., 09:28

Az Operától a Kossuth térig állt a sor, de nem ettől volt páratlan a tegnapi megmozdulás.

A Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráció Budapesten, a Kossuth téren 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonultak a térre.
Forrás: MTI/Balogh Zoltán
A Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráció Budapesten, a Kossuth téren 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonultak a térre. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Ahogy arról már tegnap írtunk, megtartották az első kormányellenes tüntetést az idén, ennek érdekében a fél belvárost lezárták. Az Index cikke szerint volt is miért, az első becslések szerint több tízezer ember vonulhatott utcára, hogy kifejezze a nemtetszését – legalábbis a helyszínről készült felvételek erről árulkodnak. A tömeg az Operánál gyülekezett, majd innen indultak az Andrássy-Bajcsy-Zsilinszky-Alkotmány utca útvonalon a Kossuth térre. Volt olyan pillanat, amikor a sor vége még az Operánál volt, de a Kossuth tér már nagyjából megtelt.

A Kossuth téren nagyjából 50 percen keresztül beszédeket mondtak, mind egységes üzenettel. A tömeg új választást, teljes ellenzéki összefogást és együttműködést követelt. Jövő szombatra újabb demonstrációt terveznek. A tüntetés békés volt, dacára annak, hogy korábban a kormánymédiában több helyen is uszító cikkek jelentek meg a tüntetéssel kapcsolatban.

Hirdetés
A Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráció Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky úton 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonulnak a Kossuth térre.
Forrás: MTI/Balogh Zoltán
A Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráció Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky úton 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonulnak a Kossuth térre. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A tegnapi demonstráció nem csak méretéből adódóan történelmi, hanem attól, hogy pártok egész skálája vett részt rajta, akik korábban egymás ellen tüntettek volna: MSZP-s, jobbikos, liberális és kiábrándult jobboldaliak is együtt tüntettek. A tömegben ott volt Vona Gábor, Karácsony Gergely, Kunhalmi Ágnes, Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó, Fodor Gábor, Juhász Péter is. Ezen a felvételen egyébként jól látszik, mekkora tömeg várta az érkezőket a Kossuth téren:

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönével 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel a kölcsönt. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 32 110 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi kölcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. Az Erste Most Extra személyi kölcsönt pedig 32 606 forintos törlesztőrészlettel és 12,05 százalékos THM-mel igényelhetjük. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az FC Barcelona testközelből II.: transzferek, sérülések és csodaitalok

Az FC Barcelona testközelből II.: transzferek, sérülések és csodaitalok

A katalán klub összekapcsolja a sportot a tudománnyal, és futurisztikus fejlesztésekkel készül a jövőre. A Financial Times nemrég beleshetett a kulisszák mögé, és beszélhetett a főszereplőkkel – a napokban a riport rövidített változatát közöljük. A második részből kiderül, hogy mi a legfőbb motiváló erő, meg lehet-e jósolni a sérüléseket, és milyen ital segít a pontos passzolásban.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?