Hirdetés

Merkel és ATK külön repülőn utazik egy időben – a klímacsúcsra!

2019. szeptember 22., 18:19

Angela Merkel és feltételezett utóda, egyben védelmi minisztere, Annegret Tramp-Karrenbauer egymás mögött szelik át az óceánt a Luftwaffe egy-egy méretes gépén.

A Bild am Sonntag szerint a kancellár és védelmi minisztere eredetileg a kormánygépként funkcionáló Airbus A 340-essel indultak volna vasárnap kora délután, bár vissza nem együtt jöttek volna, ATK azonban normal kereskedelmi járattal utazik vissza hétfőn, míg Merkel a kormánygéppel kedden.

Nos, nem tudni miért, de hirtelen megváltozott a menetrend: Merkel ment a kormánygépen 50 fővel, ATK viszont szűk egy órával később a Luftwaffe egy másik gépén. Tény, hogy míg Merkel New York-ba tart az ENSZ klímacsúcsra, addig védelmi minisztere Washingtonba megy amerikai kollégájával tárgyalni, de ezt úgy tervezték megoldani, hogy leszállnak New Yorkban, a kancellár és kísérete kiszáll, és már mennek is tovább Washingtonba.

Hirdetés

Hogy miért változott az útiterv, arra a Bildnek nem sikerült választ kapnia, a német védelmi minisztérium csak annyit közölt, hogy értesítette a kancellária, miszerint odafelé is külön kell megoldaniuk ATK utazását.

Az eset annak fényében keltett meglepetést, hogy pénteken a két politikus épp együtt jelentette be, hogy 2030-ig megfelezik a német széndioxid-kibocsátást, ráadásul egyikük útja pont az ENSZ klímacsúcsára vezet. Ebben a szituációban elég rosszul mutat a két egymás mögött haladó hatalmas, meglehetősen kihasználatlan repülőgép (a Bild szerint Merkel 55, ATK 15 fős kísérettel utazott).

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Hogyan hat a forint értékvesztése a BUX indexre?

Hogyan hat a forint értékvesztése a BUX indexre?

A forint újabb és újabb történelmi mélypontokra süllyed, eközben a BUX index emelkedett az utóbbi egy évben, bár kevésbé, mint nyugat- vagy közép-európai kollégái. Jó-e a tőzsdei társaságoknak, befektetőknek a gyenge forint, vagy sem? A kép nem egyértelmű. Megnéztük az angol font és a tőzsde kapcsolatát is.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?