Advertisement
Hirdetés
Hirdetés

Merkel és ATK külön repülőn utazik egy időben – a klímacsúcsra!

2019. szeptember 22., 18:19

Angela Merkel és feltételezett utóda, egyben védelmi minisztere, Annegret Tramp-Karrenbauer egymás mögött szelik át az óceánt a Luftwaffe egy-egy méretes gépén.

A Bild am Sonntag szerint a kancellár és védelmi minisztere eredetileg a kormánygépként funkcionáló Airbus A 340-essel indultak volna vasárnap kora délután, bár vissza nem együtt jöttek volna, ATK azonban normal kereskedelmi járattal utazik vissza hétfőn, míg Merkel a kormánygéppel kedden.

Nos, nem tudni miért, de hirtelen megváltozott a menetrend: Merkel ment a kormánygépen 50 fővel, ATK viszont szűk egy órával később a Luftwaffe egy másik gépén. Tény, hogy míg Merkel New York-ba tart az ENSZ klímacsúcsra, addig védelmi minisztere Washingtonba megy amerikai kollégájával tárgyalni, de ezt úgy tervezték megoldani, hogy leszállnak New Yorkban, a kancellár és kísérete kiszáll, és már mennek is tovább Washingtonba.

Hirdetés

Hogy miért változott az útiterv, arra a Bildnek nem sikerült választ kapnia, a német védelmi minisztérium csak annyit közölt, hogy értesítette a kancellária, miszerint odafelé is külön kell megoldaniuk ATK utazását.

Az eset annak fényében keltett meglepetést, hogy pénteken a két politikus épp együtt jelentette be, hogy 2030-ig megfelezik a német széndioxid-kibocsátást, ráadásul egyikük útja pont az ENSZ klímacsúcsára vezet. Ebben a szituációban elég rosszul mutat a két egymás mögött haladó hatalmas, meglehetősen kihasználatlan repülőgép (a Bild szerint Merkel 55, ATK 15 fős kísérettel utazott).

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Napon belüli BUX-rekord, kiskereskedelmi armageddon

Napon belüli BUX-rekord, kiskereskedelmi armageddon

A BUX a nap elején, közepén soha nem látott szinten mozgott, de az amerikai nyitás után visszaesett. Az MNB kamatdöntése nyomán viszont erősödött a forint, majdnem két forinttal lett olcsóbb az euró. Az USA-ban a hagyományos kiskereskedelmi cégek nagy pofonokat kaptak, volt, amelyik majdnem 19 százalékkal esett.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?