Hirdetés
Hirdetés

Ódon kastélyokba dugják Trumpot a nép elől

2018. július 06., 14:10
Cimkék
Donald Trump

Jövő héten indul az amerikai elnök angliai látogatása, de mivel sok tüntető fogadná, inkább középkori építményekbe viszik, hogy ott bonyolítsa diplomáciai programját.

A Blenheim kasély. Forrás: UNESCO
A Blenheim kastély. Forrás: UNESCO

Jövő csütörtökön érkezik az elnök Nagy-Britanniába, és érkezésekor egyből a 300 éves Blenheim palotába viszik, ahol Winston Churchill született. Pénteken találkozik Theresa May miniszterelnökkel Chequersben, egy 1565-ban épült rezidencián, ahol óriási privát terület választja majd el az elégedetlenkedőktől. Végül átvonul Windsorba, az ezeréves kastélyba, hogy ott találkozzon a királynővel.

Londont, amennyire csak lehet, elkerüli az elnök, és egyáltalán mindenféle közterületet, ahol a néppel lehetne találkozni. Trump tavaly bőszítette fel a briteket, amikor kritizálta Londont a terrorcselekmények kezelése miatt. A tüntetők még a Blenheim palota kapujában is gyülekezni akarnak, de itt is olyan hatalmas kert tartozik a kastélyhoz, hogy talán nem jut el a zaj az elnökig.

Hirdetés

A csütörtök éjszakát az amerikai nagykövet rezidenciáján tölti Londonban, péntek este aztán helikopterén elvonul Skóciába, a saját tulajdonában lévő Trump Turnberry üdülőhelyre.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Többéves rekord dől meg: ráharaptak a magyarok a lízingre

Többéves rekord dől meg: ráharaptak a magyarok a lízingre

Megint két számjegyű növekedés következett be a magyar lízingpiacon: a finanszírozott összeg 17 százalékkal 500 milliárd forint fölé került az év első kilenc hónapjában - közölte a Magyar Lízingszövetség. Az építőipari boom jól látszik a lízingpiacon is. A szövetség ugyanakkor felhívja a figyelmet: vannak kihívások a piacon, részben az emelkedő kamatok miatt, de rövid és középtávon stabil növekedés várható.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?