Hirdetés
Hirdetés

Ódon kastélyokba dugják Trumpot a nép elől

2018. július 06., 14:10
Cimkék
Donald Trump

Jövő héten indul az amerikai elnök angliai látogatása, de mivel sok tüntető fogadná, inkább középkori építményekbe viszik, hogy ott bonyolítsa diplomáciai programját.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

A Blenheim kasély. Forrás: UNESCO
A Blenheim kastély. Forrás: UNESCO

Jövő csütörtökön érkezik az elnök Nagy-Britanniába, és érkezésekor egyből a 300 éves Blenheim palotába viszik, ahol Winston Churchill született. Pénteken találkozik Theresa May miniszterelnökkel Chequersben, egy 1565-ban épült rezidencián, ahol óriási privát terület választja majd el az elégedetlenkedőktől. Végül átvonul Windsorba, az ezeréves kastélyba, hogy ott találkozzon a királynővel.

Londont, amennyire csak lehet, elkerüli az elnök, és egyáltalán mindenféle közterületet, ahol a néppel lehetne találkozni. Trump tavaly bőszítette fel a briteket, amikor kritizálta Londont a terrorcselekmények kezelése miatt. A tüntetők még a Blenheim palota kapujában is gyülekezni akarnak, de itt is olyan hatalmas kert tartozik a kastélyhoz, hogy talán nem jut el a zaj az elnökig.

Hirdetés

A csütörtök éjszakát az amerikai nagykövet rezidenciáján tölti Londonban, péntek este aztán helikopterén elvonul Skóciába, a saját tulajdonában lévő Trump Turnberry üdülőhelyre.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Orbán Viktor hátradőlhet: maradnak a német cégek

Orbán Viktor hátradőlhet: maradnak a német cégek

A német nagyvállalatok nem gondolják újra magyarországi befektetéseiket a magyar demokrácia állapota miatt, derült ki a privátbankár.hu háttérbeszélgetéseiből. A cégeket ugyanis az üzlet érdekli, nem pedig a politika. Ez egészen addig így marad, amíg a magyar kormány nem lép át egy határt, például nem veszélyezteti az ország EU-tagságát. Ugyanakkor az új befektetéseknél már felmerülhet a kérdés, hogy nem ciki-e üzletelni a magyar kabinettel.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?