Advertisement
Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktor elvesztette a fővárost

2019. október 13., 21:29

A fővárosban Karácsony Gergely nyert. A fővárosban Karácsony Gergely nyert. A fővárosi közgyűlésben az ellenzéki összefogás 18, a Fidesz 13 mandátumot szerezhet, mellett két független kerülhet be a képviselőtestületbe.

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt az önkormányzati választáson a zuglói Örökzöld Óvodában kialakított szavazókörben 2019. október 13-án. MTI/Balogh Zoltán
Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt az önkormányzati választáson a zuglói Örökzöld Óvodában kialakított szavazókörben 2019. október 13-án. MTI/Balogh Zoltán

Cikkünk folyamatosan frissül

Az egész országot izgalomban tartja az önkormányzati választás, de van két körzet, amelynek nem csak helyi, hanem országos politikai jelentősége van: Budapest és Győr. A főváros, mint gazdasági, infrastrukturális központ, megkerülhetetlen tényező a kormány számára, Győr pedig Borkai Zsolt szexbotránya miatt izgalmas, mert az ott történtek kihatnak az országos politikára. Ez a helyzet jelenleg:

Hirdetés

Budapest

81,59 százalékos feldolgozottság mellett az ellenzéki jelölt, Karácsony Gergely 6 százalékponttal vezetett Tarlós Istvánnal szemben. Karácsony 50,62 százalékon állt, míg a leköszönő főpolgármester, Tarlós István 44,29 százalékkal a második helyen állt.

Ami a fővárosi kerületeket illeti, 74,4 százalékos feldolgozottságnál:

Az I. kerületben óriási a harc, most éppen a regnáló polgármester Dr. Nagy Gábor Tamás vezet minimális különbséggel az ellenzéki Váradiné Naszályi Márta előtt.

A II. kerületben megfordult az első adatokhoz képest az állás, már az ellenzéki Örsi Gergely vezet a fideszes polgármester Dr. Láng Zsolttal szemben.

III. kerületben is fej-fej mellett van a két jelölt, az ellenzéki Dr. Kiss László 44 ezer szavazat megszámolása után közel 300 vokssal vezet.

IV. kerület eldőlt, az eddigi polgármester, Wintermantel Zsolt alulmaradt Déri Tiborral szemben, így Újpesten ellenzéki polgármester lesz.

Az V. kerületben a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péternek áll a zászló.

A VI. kerületben az ellenzéki Soproni Tamás áll biztos befutásra.

Hasonló a helyzet a VII. kerülettel, ahol Vattamány Zsoltnak kell majd távozni a polgármesteri székből, a kerület új vezetője a DK-s Niedermüller Péter lesz.

VIII. kerületben az ellenzéki Pikó András nagyon szoros küzdelemben, közel 300 szavazattal vezet a fideszes Dr. Sára Botond előtt.

IX. kerületet is elvesztette a Fidesz, Baranyi Krisztina simán veri Dr. Bácskai Jánost.

X. kerületet meg tudta tartani a kormánypárt, D. Kovács Róbert Antal nyeri a szavazást.

A XI. kerületben viszont az ellenzéki jelölt, Dr. László Imre olyan mértékben vezet, amit nem fog tudni behozni Dr. Hoffmann Tamás.

A XII. kerületben viszont nagyon úgy tűnik, hogy Pokorni Zoltán marad a kerület élén.

A XIII. kerületben az eddigi polgármester, Tóth József toronymagasan vezet.

A XIV. kerületben az ellenzéki Horváth Csaba magabiztosan vezet, több mint 14 százalékponttal áll jobban, mint a fideszes Rozgonyi Zoltán.

A XV. kerületben az ellenzéki jelölt, Németh Angéla is viszonylag biztosan (55-39 százalék) vezet a fideszes Pintér Gábor előtt.

A XVI. kerületben a fideszes Kovács Péter áll sokkal jobban, mint az ellenzéki Nemes Gábor.

XVII. kerületben a fideszes Horváth Tamás nyert.

XVIII. kerületben Szaniszló Sándor több százalékponttal áll jobban, mint a fideszes Ughy Attila Gábor.

XIX. kerületben a független Gajda Péter nyert.

XX. kerületben a független Szabados Ákos áll néhány százalékponttal jobban, mint az ellenzéki jelölt, Balog Róbert.

XXI. kerületben a fideszes Borbély Lénárd  nyert.

XXII. kerületben Karsay Ferenc (Fidesz) nyert .

XXIII. kerületben a független Bese Ferenc közel tíz százalékpontos előnyben áll az ellenzéki Bereczki Miklóssal szemben.

Győr

Borkai Zsolt nyert a DK-MOMENTUM-MSZP-JOBBIK-LMP színeiben indult Glázer Tímea  előtt.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Dark weben árult jelszavak, akadozó játékok – döcögve indul a nagy streaming-forradalom

Dark weben árult jelszavak, akadozó játékok – döcögve indul a nagy streaming-forradalom

Esnek a tőzsdék, köztük a BUX index is, és megint gyengébb a forint. Több cég indított streaming szolgáltatást, így online televíziót vagy játékplatformot az utóbbi hetekben, de eddig mindegyikkel van valami baj. A forradalom akadozva indul, ahogyan az animációk vagy filmek megjelenítése is.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?