Hirdetés
Hirdetés

Robbant a bomba Németországban: előretört a bevándorlás-ellenes párt

2018. szeptember 21., 08:05

Az AfD már a második legnépszerűbb politikai erő, Angela Merkel pártja viszont még soha nem volt ilyen népszerűtlen.

Leif-Erik Holm, az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű német jobboldali pártnak a mecklenburg-elő-pomerániai tartományi törvényhozási választáson indult jelöltje (k), Alexander Gauland, az AfD alapítója (b) és Beatrix von Storch, a párt európai parlamenti képviselője, miután az urnazárást követő első becslések szerint pártjuk bejutott a helyi törvényhozásba. (Kép forrása: EPA/Daniel Bockwoldt)
Alexander Gauland, az AfD alapítója és vezetője (bal), valamint a párt két frakcióvezető-helyettese, Leif-Erik Holm és Beatrix von Storch (Kép forrása: EPA/Daniel Bockwoldt)

Megelőzte a szociáldemokratákat az Alternatíva Németországnak (AfD) a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint. A migrációt ellenző, radikális jobboldali párt országosan a szavazatok 18 százalékára számíthatna, ha ma lennének a választások, és ezzel a második helyet szerezné meg. Kelet-Németországban pedig már az AfD a legerősebb párt: a választók 25 százaléka voksolna rájuk.

Országosan ugyan még mindig az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) az első, 28 százalékos támogatottságuk történelmi mélypontot jelez. Mélyrepülésben vannak a koalíciós partner szociáldemokraták is, akikre a németeknek mindössze 17 százaléka szavazna.

Hirdetés

A Zöldek 15, a Baloldal nevű párt 10, a Liberálisok 9 százalékon állnak a német közszolgálati televízió, az ARD Deutschlandtrend nevű felmérése szerint.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mol-INA-ügy: ezért nem körözik már Hernádi Zsoltot

Mol-INA-ügy: ezért nem körözik már Hernádi Zsoltot

10 millió dollárt fizetett lobbizásra Horvátország, hogy kedvezőbb döntés szülessen a perekben. Az Interpol csak úgy körözte volna tovább Hernádit, ha a horvátok előre fizetik a perköltségeket arra az esetre, ha a Mol-elnök perel.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?