Hirdetés
Hirdetés

Szárnyalt a magyar gazdaság

2018. november 14., 09:14
Cimkék
KSH
, GDP
, Gazdaság

Szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint a korábbinál is magasabb fokozatra kapcsolt a magyar gazdaság a harmadik negyedévben.

2018 harmadik negyedévében a nyers adatok szerint 4,8 százalékkal bővült a magyar gazdaság a korábbi 4,9 százalék után, a szezonális és naptárhatással kiigazított adatok azonban még ennél is jobb teljesítményről árulkodnak.

A nyers, kiigazítatlan adat jobb lett az elemezői várakozásoknál is, a Portfolio elemzői konszenzusa ugyanis 4,3 százalékos harmadik negyedéves növekedésre számított.

Hirdetés

Forrás: Privátbankár/KSH

A második negyedévi 4,7 százalékos növekedés 5 százalékra gyorsult. Utoljára ilyen mértékű bővülésre tavaly az utolsó negyedévben volt példa. Ezzel az idei év első három negyedévében már 4,9 százalékos növekedési ütemnél járunk, vagyis jó eséllyel meghaladhatja a várakozásokat a 2018-as gazdasági bővülés mértéke.

Negyedéves bázison 1,2 százalékkos volt a növekedés a Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint a második negyedévi 1,1 százalék után.

A KSH előzetes közlése szerint a harmadik negyedévi teljesítményhez a nemzetgazdaság valamennyi ága hozzájárult, de főként a piaci alapú szolgáltatásoknak köszönhető a növekedés.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Örökre velünk marad Gulyás Gergely büntetőadója

Örökre velünk marad Gulyás Gergely büntetőadója

Orbán Viktor régóta kivetette volna az illetéket a belterületbe sorolt ingatlanok eladására, de valami mindig közbejött.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?