Hirdetés
Hirdetés

Széthullik a kormány? Lemondott egy alelnök

2017. december 07., 18:55

Faképnél hagyta Robert Ficót és pártját a szlovák alelnök.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

A legerősebb szlovák kormánypárt, az Irány – Szociáldemokrácia (Smer-SD) alelnöke, Marek Madaric jelentette be, hogy lemond pártalelnöki posztjáról. Ő egyébként a kormány kulturális minisztere is, erről a posztjáról azonban nem távozik, adta közre a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség. Madaric egyébként nem hirtelen döntött, már a múlt héten benyújtotta a lemondását Ficónak, de az információ - amelyről már néhány hete  találgat a szlovák sajtó - csak most vált hivatalossá.

A korábban a párt fő ideológusának számító Madaric már korábban is jelezte lemondási szándékát,  novemberben - miután a párt a vártnál gyengébben szerepelt a megyei választáson - már felajánlotta az alelnöki posztról való távozását Robert Ficonak. Lépését Madaric azzal indokolta: változtatásokra van szükség a kormánypárt vezetésében. Ő volt felelős egyébként a 2014-es államfőválasztási kampányért is, ahol Fico csúfos vereséget szenvedett.

Hirdetés
Mindeközben: a szlovákok is válaszoltak az Európai Bizottság kvótaperes ügyére. >>>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?