Advertisement
Hirdetés
Hirdetés

Tele a tár: már biztos, hogy kihúzzuk a telet

2018. február 28., 17:52

Az Energiahivatal szerint egészen a fűtési időszak végéig biztosított az ország gázellátása.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) tájékoztatása szerint a lakossági földgázellátás zavartalanságát külön jogszabály biztosítja megfelelő nagyságú készletezési szint kötelező betárolásának előírásával. Az Energiahivatal az elmúlt napokban megjelent „rémhírekre” reagált a közleménnyel. Hozzátették: a gáztárolók feltöltése kereskedelmi feladat, a napi kitárolás pedig az érintett egyetemes szolgáltató ütemezése szerint történik.

A magyar gázpiac megfelel az uniós jogszabályoknak, vagyis a túlnyomórészt lakossági ellátáson kívül a szabadpiacon ellátott felhasználók számára szükséges földgáz betárolása és a szükséges tárolt gáz mennyiségének meghatározása gázkereskedelmi engedéllyel rendelkező cégek saját üzleti döntése. Mivel a kitárolási időszak jellemzően március végéig terjed, ezért a kereskedelmi szereplők számára indokolatlan felesleges készletet fenntartani, amely jelentős többletköltséget okozna a rendszerhasználók számára.

Hirdetés

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Januártól jöhetnek a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások

Januártól jöhetnek a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások

E címet azok a konstrukciók nyerhetik el, amelyek egy kötelező alapcsomagot tartalmaznak, amely mellé az ügyfelek további kiegészítő fedezeteket választhatnak. Fontos változás, hogy az ilyen otthonbiztosításokat már negyedévente is fel lehetne mondani, nemcsak az éves szerződési fordulón.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?