Hirdetés
Hirdetés

Tíz év után jött a nagy fordulat – miért kapkodnak ennyire a britek?

2017. november 02., 13:46

Lépett a brit jegybank, az elemzők nem elégedettek.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

Fotó: Wikimedia Commons / Katie Chan
Fotó: Wikimedia Commons / Katie Chan

Emelte alapkamatát a Bank of England. A brit jegybank monetáris tanácsa a csütörtöki bejelentés szerint 0,25 százalékponttal 0,50 százalékra növelte az irányadó rátát. A Bank of England legutóbb több mint egy évtizede, 2007 júliusában hajtott végre kamatemelést.

A brit jegybank 7-2 arányban emelte meg az alapkamatot, a döntés ellen szavazó Jon Cunliffe és Dave Ramsden azzal, a közgazdászok körében egyébként igen népszerű nézettel indokolt, hogy a bérnövekedés messze nem elég erős a kamatemelés igazoláshoz.

Hirdetés

De az alapkamatról döntő MPC többi tagja, köztük Mark Carney kormányzó szerint is elérkezett a monetáris politika szigorítására az idő. A BoE közleménye szerint a tanács tagjai egyetértenek abban, hogy az esetleges jövőbeli kamatemelések fokozatosan történnek majd.

A Reuters által megkérdezett elemzők többsége egyébként számított a kamatemelésre, de közel háromnegyedük szerint hibát követnek el és túl korán léptek a britek, ugyanis nagyon sok a bizonytalanság a Brexit körül.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Marha jó, egészséges, de miért nem eszik a magyarok?

Marha jó, egészséges, de miért nem eszik a magyarok?

Újabb ágazatot segít fogyasztásösztönző kampánnyal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ezúttal a szarvasmarha-, azon belül is a húsmarha-ágazat került a fókuszba. Mindezt a számok is indokolják: a magyarországi marhahús-fogyasztás fejenként és évente alig éri el a 2 kilót, ami az egészségileg indokolt mennyiség és az uniós 6-8 kilós átlag csupán harmada.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?