Hirdetés
Hirdetés

Demján: megakadályozták, hogy Spéderék ellopják a vagyont

2016. június 16., 16:08

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnöke szerint sikerül megakadályozni, hogy ellopják a takarékszövetkezet vagyonát.

Demján Sándor, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke sajtótájékoztatót tart. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Demján Sándor, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke sajtótájékoztatót tart. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Demján Sándor az OTSZ elnökségének elnöki fórumát követő sajtótájékoztatón kijelentette: egy megtervezett bűnszövetkezet volt, ami a takarékszövetkezeti rendszer félelemben tartásán keresztül, "jogi csűrcsavarral élve", erkölcsileg nem elfogadható módon meggazdagodott meg.

Paraziták

Hirdetés
A Demján- Spéder háború előzményeiről részletesen ebben a cikkben írtunk >>>>

Demján büszke arra, hogy nyílt levele hatására is sikerül megakadályozni, hogy egy parazita csoport szívja ki a takarékszövetkezet vagyonát, akár 70-80 milliárd forintot. Mint mondta, a lopás az lopás, és itt kisemberek kisemmizése folyt, mintegy 130 ezer kisrészvény-tulajdonos megdolgozott, felhalmozott jövedelmét és pénzét lopták el.

Elmondta: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tájékoztatása alapján 2012-ben még 10 milliárd forintos vagyonnal (adózott eredménnyel) rendelkezett az akkori szövetkezeti szektor. Pár év alatt a 10 milliárd forintos eredmény 2 milliárd forint veszteségbe ment át, miközben a"profitcentrum, a Takarékbank eredménye 200 millióról 3,2 milliárd forintra nőtt - ismertette.

Spéder-kritikus

A 444.hu tudósítása szerint Demján azt is elmondta, hogy Orbán Viktor azt ígérte neki, új kormánybiztost fog kinevezni a takarékszektor felügyeletére, és hogy Orbán a Spéder terveinek hatalmas kritikusai, az OTSZ segítségét kérte abban, hogy segítsenek feltárni, milyen hibák történtek a szektor átalakításakor. Tisztázták Orbánnal, hogy a jövőben a takarékszövetkezetek tulajdonának gyarapítása lesz a cél.

Demján úgy látja, a takarékszektort teljesen kisemmizte a Spéder-féle üzleti kör. Papíron nincs csődben a szektor, de teljesen kisemmizték őket, mondta - írja a 444.hu.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Havi 1250 euró fixszel – másfél millió német kaphat alapnyugdíjat

Havi 1250 euró fixszel – másfél millió német kaphat alapnyugdíjat

A német kormánykoalíció megegyezett a régóta vitatott alapnyugdíjról. A gordiuszi csomót úgy vágták át, hogy nem lesz ugyan rászorultsági vizsgálat, nem számít a vagyon, viszont vizsgálják a jövedelmet. Ez másfél millió embert érinthet. Mutatjuk, hol van még minimálnyugdíj vagy alapnyugdíj, és hol van a listán Magyarország.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?