Hirdetés
Hirdetés

Mérföldkő a Kun-Mediátor-ügyben: bíróság elé áll Bróker Marcsi

2017. november 05., 08:14

Új szakaszába lép a Kun-Mediátor-ügy, hétfőn áll ugyanis a törvényszék elé a volt cégvezető, D. Sándorné, közismert nevén Bróker Marcsi. Az csalássorozat évek óta mozgatja a közvéleményt, a csaló asszonyt csak idén sikerült megtalálni és elfogni. Ítéletre azonban nem számíthatunk hamar. Hogyan zajlott a Kun-Mediátor-ügy, és mit tudunk róla? Összefésültük a legfontosabb pillanatokat.

D. Sándorné, azaz
D. Sándorné, azaz "Bróker Marcsi" a Kun-Mediátor Kft. csalás miatt keresett, Belize-ben elfogott vezetője 2016. december 16-án a Szolnoki Törvényszéken, ahol előzetes letartóztatásáról dönt a bíróság. Forrás: MTI/Mészáros János

A kezdet-kezdetén volt egy pénzügyi szolgáltatásokat kínáló cég Karcagon, ez volt a Kun-Mediátor Kft., amelyet a köztiszteletben álló és jó kapcsolatokkal rendelkező Dobrai Sándorné, azóta csak Bróker Marcsiként ismert karcagi asszony vezetett, és 1999 nyarától egészen 2015 tavaszáig pénzügyi befektetési lehetőségeket kínált. Az üzlet látszólag jól ment, a nő havi rendszerességgel kötött szerződéseket, amelyek alapján az ügyfelek pénzt utaltak vagy adtak át neki, ő pedig a Kun-Mediátor nevében vállalta, hogy azt havi 1-1,75 százalékos hozamot garantálva pénzintézeteknél köti majd le.

A gyanúsan magas kamat tömegével vonzotta az embereket, és 2015-ig rengeteg pénzt hagytak letétben Marcsikánál. Végül április 15-én kirobbant a botrány: az emberek nem tudtak hozzáférni a lejárt betétjeikhez, ezért többen feljelentést tettek a Jász-Nagykun-Szolnoki rendőrségen. Ekkor jött a hidegzuhany: a vezető, Dobrai Sándorné, nyomtalanul eltűnt – húszmilliárd forinttal egyetemben.

Hirdetés

Bróker Marcsi nyomában

A feljelentéseket követően az MNB is vizsgálatot indított, ahol igen hamar kiderült, hogy a köztiszteletben álló Kun-Mediátornak semmiféle engedélye nem volt pénzügyi szolgáltatásokat nyújtani, és a cég összes fiókját bezáratták. Emellett a Nemzetgazdasági Minisztérium akkor azt közölte a Privátbankár.hu szerkesztőségével: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter utasította a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal főigazgatóját, hogy a Kun-Mediátor Kft. utazásszervezési tevékenységével kapcsolatban haladéktalanul indítson vizsgálatot, ez meg is történt.

Ezután hosszas keresés vette kezdetét, a nyomozásban Bróker Marcsi veje és lánya is közreműködött, miközben az áldozatok száma rohamosan emelkedett. A rendőrség felvette a nőt a körözési listájára, majd idővel nemzetközi körözést is kiadtak ellene. 2016. december hetedikén Polt Péter még arról beszélt, hogy a Kun-Mediátor ügyében idén tavasszal fejeződhet be a nyomozás, valamint, hogy eddig több mint 800 sértettet hallgattak ki tanúként, azonban gyanúsítottként senkit.

Azt akkor még ő sem sejthette, hogy ugyanezen a napon Belize hatóságai letartóztatták Dobrai Sándornét, miután egy helyi lakos feljelentést tett ellene. A nő egyébként szépen lebarnult és frizurát is változtatott addig, amíg a gyönyörű országban bujkált. Belize-ről még videót is készítettünk – itt mi is szívesen bujkáltunk volna:

Napokkal később, december 13-án már itthon került előzetes letartóztatásba, egy Lufthansa gép hozta haza a hosszú nyaralásból.

Hol tartunk most?

Az üzletszerűen elkövetett csalássorozattal, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel, sikkasztással és más bűncselekményekkel megvádolt Bróker Marcsi ügyében havonta négy-öt alkalommal tartanak tárgyalást, az elsőfokú ítélet kihirdetése 2018 őszén várható. A következő mérföldkő hétfőn lesz, ekkor áll a Szolnoki Törvényszék elé egyedüli vádlottként. Az ügyben a vádirat 1700, a nyomozati anyag pedig mintegy 60 ezer oldalt tesz ki. A tárgyaláson 200 tanút hallgatnak ki, a bírónak pedig mintegy 600 vallomást kell majd felolvasnia.

A Kun-Mediátor-ügyben rengeteget írtunk, cikkeinket itt olvashatod a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Évente átlagosan 4,1 százalékkal nőnek majd az egészségügyi kiadások 2017 és 2021 között világszerte. A magasabb költés ugyanakkor nem feltétlenül jelent jobb egészségügyi eredményeket, az egészségügyi szolgáltatóknak valószínűleg továbbra is csökkenő nyereséggel és növekvő költségekkel kell számolniuk.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?