Hirdetés
Hirdetés

Csúnyán elbántak a Richterrel Romániában, mélyrepülésben a részvény

2018. június 21., 14:53

Felfüggesztették a nagykereskedelmi leány működési engedélyét - a Richter aránytalanul súlyosnak tartja az intézkedést, ami gyógyszerhiányhoz is vezethet.

A Richter pénteken jelentette be: a romániai Gyógyszer és Orvosi Eszközök Nemzeti Hatósága (ANMDM) 2018. június 21-i hatállyal felfüggeszti a Richter nagykereskedelmi leányvállalata, a Pharmafarm SA működési engedélyét azt követően, hogy megsértették a a helyes nagykereskedelmi gyakorlat (Good Distribution Practice) előírásait.

A Pharmafarm alkalmazottai jelenleg a Hatóság számára benyújtandó javító és megelőző intézkedéseket dolgoznak ki; a működési engedély felfüggesztése akkor kerül visszavonásra, ha a hatóság elfogadja ezeket az intézkedéseket.

Hirdetés

Aránytalanul súlyos az intézkedés - gyógyszerhiány jöhet

Beke Zsuzsa, a Richter PR és kormányzati kapcsolatok vezetője az intézkedéssel kapcsolatban elmondta, hogy aránytalanul súlyosnak tartják a román szakhatóság büntetését. A vállalat arra számít, hogy a legalább 2 hónapra szóló felfüggesztés a havi 20 millió eurós bevételkiesés mellett jelentős piaci bizalomvesztést okoz.

Hozzátette, hogy hiány alakulhat ki egyes termékekből a romániai piacon és veszélybe kerülhet az ott dolgozó 500 munkavállaló álláshelye, mivel a Pharmafarmot csak akkor indítják újra, ha biztosítható annak gazdaságos működése.

A Richter papírjai a bejelentés óta komolyabb mínuszban forognak a budapesti tőzsdén: több mint 2 százalékot veszítettek értékükből délutánra. Friss árfolyamok >>

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

10 éve nem látott részvételi arány - megmozgatta a magyarokat a mai szavazás

10 éve nem látott részvételi arány - megmozgatta a magyarokat a mai szavazás

Hivatalos eredmények csak este 11 után várhatóak, míg az első várható mandátumeloszlásokra kora este lehet számítani. Addig a 2019-es hazai EP-választás szempontjából a legérdekesebbek a részvételi adatok. A vasárnapi jó idő is belejátszhat abba, hogy az elmúlt 10 év legnagyobb arányú hazai európai parlamenti választási eredménye van kialakulóban.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?