Hirdetés

Elképesztő lendülettel robog az OTP

2019. december 12., 18:25
Cimkék
OTP Bank

A magyar bankpapír továbbra is megállíthatatlan, csütörtökön újabb történelmi rekordot állított fel. Nagy kérdés, hogy a remek fundamentális alapokkal rendelkező bank meddig képes emelkedni, a technikai elemzés mindenesetre lassan megállót jelez.

Hirdetés

Számottevő forgalom mellett szárnyat csütörtökön az OTP részvénye, a napi adás-vétel összege jócskán meghaladta a 10 milliárdot, és közel 13 milliárd lett, ami kifejezetten jónak mondható. Az elmúlt napok emelkedése után persze már komoly meglepetésről nem beszélhetünk, hiszen a bankrészvény hétfőn és kedden is történelmi csúcsra szökött. A szerdai korrekció után pedig csütörtökön újabb ugrás következett, a részvény 3 százalékkal emelkedve 15500 forinton zárt.

Az biztos, hogy a bank idei éve vélhetőleg az eddigi legmagasabb eredménnyel kecsegtet. A kimagasló magyar növekedés mellett a régió kiegyensúlyozott gazdasági bővülése is segíti az OTP Bankot. Ez egyrészt a nemteljesítő hitelek alacsony állományában köszön vissza, másrészt a díj- és kamatbevételekben.

Ráadásul az elmúlt évek akvizíciói is lassan lezárulnak, és a konszolidált leányvállalatok számai immár az OTP eredménykimutatásában jelennek meg. A magyar pénzintézetnek az utóbbi években nagyon erős leánybanki hálózata alakult a környező, illetve a balkáni országokban. Segítette mindezt, hogy az immár két évtizedes múltra visszatekintő akvizíciós politikának köszönhetően a banknál kialakult egy hatékony struktúra, amely révén olyan pénzintézeteket illesztettek az OTP rendszerébe, amelyeket más tulajdonosok alacsonyabb hatékonysággal tudtak csak üzemeltetni.

A részvény ára igen erőteljes növekedést mutat, mint az OTP az elmúlt hetekben, hiszen október elején még 12500 alatt is járt, hogy aztán bő két hónappal később közel 3 ezer forinttal magasabbra szökjön, a csütörtöki záró értéke ugyanis 15500 forint lett. Ilyenkor óhatatlanul sokan azt találgatják, hogy hol lehet a csúcs, honnan fog lefordulni a részvény ára. Ezt értelemszerűen nehéz megjósolni, hiszen a külső környezet kifejezetten kedvező, a stabil magyar és régiós növekedés mind a további eredményjavulást támogatják. Technikai elemzés alapján ugyanakkor a 15500-as szint lehet erős ellenállás, ahonnan könnyen lehet, hogy lefordul a papír. Ha viszont szignifikáns forgalom mellett átviszi ezt, akkor újabb nagy tér nyílik a további emelkedésre.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

A Google és az EU is moratóriumot hirdet az arcfelismerő rendszerekre

A Google és az EU is moratóriumot hirdet az arcfelismerő rendszerekre

Moratóriumot vezetne be az EU az arcfelismerő rendszerek nyilvános használatára, de a Google is támogatja a technológia ideiglenes halasztását. Közben egy aprócska start-up cég, a Clearview AI egy három milliárd képet tartalmazó gigantikus méretű adatbázist épített fel arcfelismerő rendszeréhez.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Mindent vittek az állampapírok

    2020. január 24., 13:46
    Mindent vittek az állampapírok

    A 2019-es évben a lakossági befektetők körében az állampapír volt a favorit. Az egy évvel korábbiakhoz képes elért 1560 milliárdos növekedés elsősorban a nyáron debütált MÁP+-nak köszönhető.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?