Hirdetés
Hirdetés

Hamis adatok, százmilliós kötvénykibocsátások: ezt hallgatta el a BTel

2015. május 20., 08:02

Közel 50 millióra bírságolták a napokban a BTelt - a tőzsde botránycégeként emlegetett vállalat most kiadta a régóta elmaradt tájékoztatókat.

A Magyar Nemzeti Bank pár napja 48,7 millió forint bírságot szabott ki a Business Telecomra a piacbefolyásolás tilalmára vonatkozó jogszabályi előírások, illetve közzétételi mulasztások miatt. Egyrészt hamis könyvvizsgálói jelentést tettek közzé, másrészt  a részvényeseknek adott kölcsönöket tartalmazó hamis adatot jelentetett meg, és - már szokás szerint - a rendszeres illetve rendkívüli tájékoztatások elmaradása miatt is járt a bírság.

Csendes kötvénykibocsátás

Hirdetés

A BTel kedden éjszaka közzétette a felügyelet által hiányolt tájékoztatást. Ebben szerepel 10 darab sikeres zártkörű kötvénykibocsátás eredménye, amiről korábban elfelejtett szólni a tőkepiaci szereplőknek a társaság (260 ezer eurótól 600 millió forintig terjedő összegben). A kibocsátásokból elsősorban a korábbi lejárt kötvényeket törlesztette a cég.

Nem teljesített szerződés

Az XPrime szolgáltatásra vonatkozó franchise szerződések módosításával kapcsolatban is pótolnak egy tájékoztatást: egy 5,4 millió összegű szerződést nem tudott teljesíteni a társaság 2014-ben, és azóta sem, bár a pénzt bevételként szerpeltette a cég a beszámolójában.

Hamis adat egy kölcsönről, részvényértékesítés

Végül arról írnak: Varga László Pál igazgatósági tag 123 millió forintos kölcsönéről tévesen írtak korábban (ezt könyvelési hibának nevezik). Emellett utólag arról is tájékoztatnak, hogy az azóta már rég lemondott igazgatósági tag hogyan adott el több mint 200 ezer BTel-részvényt 2014-ben - erről sem tájékoztatták ugyanis a tőkepiaci szereplőket. Ahogy arról sem, hogy már 2013-ban elajándékozott egy 200 ezer darabos pakkot, ezért nem is volt 5 százalék feletti nagytulajdonos.

A teljes rendkívüli tájékoztatást itt találja >>

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Örökre velünk marad Gulyás Gergely büntetőadója

Örökre velünk marad Gulyás Gergely büntetőadója

Orbán Viktor régóta kivetette volna az illetéket a belterületbe sorolt ingatlanok eladására, de valami mindig közbejött.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?