Hirdetés
Hirdetés

Prémium kategóriás lett az egyik Mészáros-papír

2017. október 03., 12:09

Prémium kategóriába került a részvény, ami azóta szárnyal, amióta tulajdonosai körében megjelent Mészáros Lőrinc.

Ódorné Angyal Zsuzsanna, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója és Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.
Ódorné Angyal Zsuzsanna, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója és Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.

Október 3-án az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója, Ódorné Angyal Zsuzsanna indította el a tőzsdei kereskedést Budapesten, miután a társaság papírjai átkerültek a Prémium kategóriás részvények közé a Standard kategóriából.

"A BÉT Prémium kategóriájába tartoznak azok a cégek, melyek a méretüket tekintve a legjelentősebbek és a legnépszerűbbek a befektetők körében. Az Opus Global 2017-es kereskedési volumene nagyon erős volt, többek között ezért is szerepel a hetedik legnagyobb súllyal a BUX részvényindex kosárban" – mondta Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.

Hirdetés

"A prémium kategóriába a legszigorúbb kritériumoknak és szabályoknak megfelelő cégek kerülhetnek be, ezért ez hatalmas mérföldkő még egy olyan patinás cég életében is, mint az Opus Global. A transzparencia fontos szempont számunkra, akárcsak az, hogy a kisbefektetők széles köre számára legyenek elérhetőek részvényeink, illetve nemzetközi szinten is erősíthessük jelenlétünket" - mondta Ódorné Angyal Zsuzsanna. A vezérigazgató emlékeztetett az elmúlt időszakban cége iránt tapasztalt erőteljes befektetői bizalomra is, amelyek megtartása fontos, hiszen az Opus Global hosszú távra tervez a tőzsdén.

Honnan az erőteljes befektetői bizalom? Mészáros Lőrinc színre lépett

Az Opimus hosszú utat járt be: kezdetben a patinás, jónevű oltóanyaggyár, a Phylaxia papírja volt, de a jobb sorsa érdemes cég papírjai az azóta botrányosan csődbe ment Buda-Cash tulajdonosaihoz kerültek, ők a céget holdinggá alakították, amelyben többféle cég volt. A modell nem volt rossz, de a tulajdonosok mozgástere érthetően beszűkült, és egy idő után a mélyen áron alul forgó papírokat felvásárolták, mint azóta kiderült, legnagyobbrészt Mészáros Lőrinc és érdekeltségei. Augusztusban jelentették be: a társaság Opus Global Nyrt. néven működik tovább.

Az Opimus/Opus részvények árfolyamának és tőzsdei forgalmának alakulása.
Az Opimus/Opus részvények éves átlagárfolyamának és tőzsdei forgalmának alakulása.

Az Opus-részvények legmagasabb tőzsdei záróára az elmúlt egy évben 237 forint volt, éppen tegnap. A cég részvényeinek árfolyama az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt. Azóta hasít a rakéta, amióta bejelentették Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, a miniszterelnök jóbarátjának tulajdonszerzését. A részvény árfolyama idén ötszöröződött, a társaság pedig a legnagyobb nyomtatottmédia-portfólióval rendelkezik az országban.

A cég nemrég tette közzé a 2017-es első féléves jelentését, amely szerint az év első felét 38 milliárd 213 millió forintos mérlegfőösszeggel és 2 milliárd 94 millió forintos adózott eredménnyel zárta, utóbbi közel 3 milliárd forinttal több, mint a tavalyi hasonló időszak adata.

Kié az OPUS? Forrás: BÉT / Privátbankár.hu
Kié az OPUS? Forrás: BÉT / Privátbankár.hu
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    2018. március 14., 14:32
    Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    A legutóbbi adatok szerint sok magánszemély vásárolja az inflációkövető államkötvényeket. Nem kell megijedniük, általában ezek követik a pénzromlást, pénzük várhatóan meg fogja őrizni reálértékét. Van azonban olyan eset, amikor csak követik, de nem érik utol, mégpedig akkor, ha túlzottan nagyokat ugrik az infláció.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?