Hirdetés
Hirdetés

Új fogamzásgátlót hoz a magyar piacra is a Richter

2018. szeptember 12., 09:56

A Richter egy fejlesztés alatt álló fogamzásgátló értékesítésére kötött megállapodást, amelyről már megvannak az első biztató eredmények.

A Richter megállapodást kötött a Mithra Pharmaceuticals által Estelle márkanév alatt kifejlesztett orális fogamzásgátló értékesítéséről. A megállapodás értelmében a Richter más márkanév alatt forgalmazza a terméket Európában és Oroszországban.

A társaság közleménye szerint az új orális fogamzásgátló készítmény természetes eredetű, natív ösztrogénje szelektíven hat az egyes szövetekben és ehhez járulnak hozzá a drospirenone-nak a fogamzásgátláson túli előnyös tulajdonságai.

Hirdetés

35 millió eurót azonnal kicsengetnek érte

A megállapodás értelmében, a szerződés aláírásakor a Richter 35 millió euró mérföldkő kifizetést teljesít. Emellett, a termék fejlesztéséhez kapcsolódóan, a Mithra további, 20 millió euró mérföldkőkifizetésre is jogosult. A termék piaci bevezetését követően a Mithra értékesítéshez kötöttroyalty kifizetésekre is igényt tarthat. A fentieken túlmenően a Mithra minimum évesmennyiségekhez kötött garantált bevételre jogosult a nettó forgalomhoz kapcsolódó sávosroyalty bevételeken felül.

Biztató eredmények

Az Estelle a Mithra új, fogamzásgátló termékjelöltje, amelynek biztonságossági és hatásossági vizsgálata még folyik Európában, Oroszországban, az USA-ban és Kanadában. Előbbi két helyszínen már pozitív, előzetes eredményei vannak a fázis III klinikai vizsgálatoknak, az USA-ban és Kanadában 2019 első negyedévében várhatóak az előzetes eredmények.

Nem jó tőzsdei hangulatban jött a bejelentés

A bejelentés után a Richter részvények árfolyama emelkedett, később aztán komoly esésbe váltott - ez a fordulat azonban az összes bluechipnél látható, az OTP, a Mol és a Telekom is lefordult az első percek emelkedése után. Friss árfolyamok >>

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Orbán a feudális Kelethez akarja kötni hazánkat – interjú a volt washingtoni nagykövettel

Orbán a feudális Kelethez akarja kötni hazánkat – interjú a volt washingtoni nagykövettel

Európa orosz gázfüggősége egyre súlyosbodik, ami nem lenne probléma, ha Oroszország nem egy diktatúra lenne és a földgázt nem stratégiai nyomásgyakorlás eszközeként használná. Simonyi András korábbi washingtoni magyar nagykövet úgy látja: minden 200 évben kapunk egy lehetőséget a Nyugathoz való felzárkózásra és mint mindig, most is eltékozoltuk ezt az esélyt. Káncz Csaba interjújának második része.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?