Hirdetés
Hirdetés

Új fogamzásgátlót hoz a magyar piacra is a Richter

2018. szeptember 12., 09:56

A Richter egy fejlesztés alatt álló fogamzásgátló értékesítésére kötött megállapodást, amelyről már megvannak az első biztató eredmények.

A Richter megállapodást kötött a Mithra Pharmaceuticals által Estelle márkanév alatt kifejlesztett orális fogamzásgátló értékesítéséről. A megállapodás értelmében a Richter más márkanév alatt forgalmazza a terméket Európában és Oroszországban.

A társaság közleménye szerint az új orális fogamzásgátló készítmény természetes eredetű, natív ösztrogénje szelektíven hat az egyes szövetekben és ehhez járulnak hozzá a drospirenone-nak a fogamzásgátláson túli előnyös tulajdonságai.

Hirdetés

35 millió eurót azonnal kicsengetnek érte

A megállapodás értelmében, a szerződés aláírásakor a Richter 35 millió euró mérföldkő kifizetést teljesít. Emellett, a termék fejlesztéséhez kapcsolódóan, a Mithra további, 20 millió euró mérföldkőkifizetésre is jogosult. A termék piaci bevezetését követően a Mithra értékesítéshez kötöttroyalty kifizetésekre is igényt tarthat. A fentieken túlmenően a Mithra minimum évesmennyiségekhez kötött garantált bevételre jogosult a nettó forgalomhoz kapcsolódó sávosroyalty bevételeken felül.

Biztató eredmények

Az Estelle a Mithra új, fogamzásgátló termékjelöltje, amelynek biztonságossági és hatásossági vizsgálata még folyik Európában, Oroszországban, az USA-ban és Kanadában. Előbbi két helyszínen már pozitív, előzetes eredményei vannak a fázis III klinikai vizsgálatoknak, az USA-ban és Kanadában 2019 első negyedévében várhatóak az előzetes eredmények.

Nem jó tőzsdei hangulatban jött a bejelentés

A bejelentés után a Richter részvények árfolyama emelkedett, később aztán komoly esésbe váltott - ez a fordulat azonban az összes bluechipnél látható, az OTP, a Mol és a Telekom is lefordult az első percek emelkedése után. Friss árfolyamok >>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvédte Orbán Viktort egy vezető német politikus

Megvédte Orbán Viktort egy vezető német politikus

Horst Seehofer szerint a magyar kormányfő néha ugyan túlzásokba esik, de ettől még demokrata politikus, akinek figyelemreméltó múltja van. A német belügyminiszter, a CSU egykori elnöke a Neue Zürcher Zeitungnak arról is beszélt, hogy a menekültpolitika Európa Achilles-sarka. A német kormány a héten újabb menekültügyi szigorításokról döntött, és csökkentené a menedékkérők ellátását.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?