1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A Buda-Cash Brókerház mindig is a valódi értékeket helyezte előtérbe, és nincs ez másképp a tőzsdejátékok területén sem. Az online kereskedési platformokra szervezett virtuális játékok helyett, a befektetési szolgáltató egy 1 hónapon át tartó valós tőzsdei versenyt indít november 7-től, amelyre minden online kereskedésre fogékony magyar befektetőt vár, hogy kiderüljön ki lesz 2012 TőzsdeKirálya. (x)

Taraczky Andrej, a Buda-Cash Brókerház online kereskedési üzletágvezetője szerint ez a legjobb módja a piac tesztelésének. Egy éles versennyel közelebb hozhatók a közvélemény számára is az online platformok nyújtotta előnyök.

- A Buda-Cash az elmúlt években is éles tőzsdei versenyeket, vagy kereskedési lehetőségeket szervezett a virtuális helyett. Kiket várnak a Tőzsde Király versenyre?

Valóban a Buda-Cash a hazai piacon mindig is az éles kereskedési versenyeket, lehetőségeket kínálta a befektetőknek. Volt köztük nemzetközi, egy éven át tartó verseny is, és volt csak egynapos úgynevezett kockázatmentes kereskedési lehetőség is, mellyel alapvetően a piacokkal ismerkedőket céloztuk meg. Nemcsak hiszünk, hanem az évek alatt megtapasztaltuk, hogy hitelesebb a befektetőknek a valós piaci tanulási lehetőség. A Tőzsde Király szintén éles kereskedési verseny, amely egy hónapon át tart és bárki részt vehet rajta. Akár magánszemély, akár cég, kezdő vagy már gyakorlott.

- Beszélhetünk már jelentős hazai online tőzsdéző rétegről? Mennyi résztvevőre számítanak?

Lassan 10 éve, hogy megjelent Magyarországon az első magyar nyelvű online kereskedési platform. A Buda-Cash ennek hazai úttörője, sőt ma már 4 online kereskedési rendszert kínálunk, mert láttuk, hogy a technológia fejlődése a tőkepiacon is forradalmi változásokat hoz. Hosszan sorolhatnánk a platformok előnyeit (termékkínálat, költséghatékonyság, gyorsaság), de a lényeg, hogy az utóbbi években leginkább a rendszerekkel elérhető termékek magas likviditásának köszönhetően látszik, hogy dinamikusan nő a hazai befektetők körében is az online kereskedési felületek használata. Igen, ma már beszélhetünk itthon is egy komoly online tőzsdéző rétegről, több ezres napi felhasználóról, egy formálódó közösségről. Ez a verseny közösségi fórumlehetőséget is kínál számukra, pl. a Facebook, BrókerBlog és Tőzsdesügér blog oldalunkon élénk befektetői hangulat kialakulását várjuk. Arra számítunk, hogy több százas lesz a verseny mezőnye.

- Milyen feltételekkel indulhatnak el a befektetők?

A részvételhez 100 ezer forint induló tőke szükséges, amelyet valamelyik fiókunkban november 5-ig megnyitott számlájukra fizetnek be a versenyzők. A versenyen való részvételnek nem előfeltétele, hogy valaki járatos legyen az ilyen típusú kereskedésben, hiszen a demo kereskedési rendszeren a verseny előtt sokat gyakorolhat. Érdemes ezért minél előbb regisztrálni és letölteni a kereskedelmi rendszerünk, a MarketStar demo verzióját. Ez mindenki számára ajánlott akár gyakorlott befektetőknek is, mert a kereskedési platformok menüje és használata eltérő. Érdemes kis rutint szerezni az éles kereskedés előtt.

- Miként segítik a kezdőket, hogy a gyakorlottabbakkal is felvehessék a versenyt?

Alapvetően majd fél hónapos felkészülési lehetőséggel, ingyenes, versenyfelkészítő oktatással, amely a szükséges technikai és piaci fogalmi ismeretek mellett segít a befektetőknek stratégiájuk kialakításában is. Emellett lehetőségük van befektetési tanácsadóval való konzultációra és kérhetik a BC Tipp szolgáltatásunkat is. Ez utóbbi a Buda-Cash egyik piaci specialitása, szakértőink évek óta készítik ezeket a kereskedési ötleteket. Ezek az adott termék piacán kialakuló, üzletkötésre alkalmas helyzetek feltérképezéséről, és azok gyakorlati alkalmazhatóságáról szólnak. Azaz megadjuk, hogy az adott piaci helyzetben milyen irányú pozíció megnyitására látunk lehetőséget és milyen kockázatvállalással javasoljuk ezt kihasználni. Több mint 15 éves kereskedési tapasztalatunk van a szituációk beazonosítására, ezért ezen Tippjeink beválási statisztikája is kiemelkedő, meghaladja a 75 százalékot.

- Mi Önök szerint a sikeres befektetői szemléletmód, kereskedési felfogás? Milyen típusú versenyzőnek van esélye nyerni?

Talán az a legszerencsésebb, aki egy induló vállalkozásként fogja fel a befektetésének kezelését. El kell fogadni, hogy itt is van kockázat, de megtanulható és sikeressé válhat bárki.

A Tőzsde Király verseny nem igényel túlzott tőkét, de biztosít egy profi szakmai szolgáltatói hátteret és egy minden befektetőt inspiráló közösségi környezetet. Sokat gondolkoztunk azon, hogy milyenek az ideális befektetői körülmények, és úgy véljük az, amikor a profizmus mellett megtalálható a kezdők kíváncsisága és a gyakorlottak fűtöttsége. A verseny alatt a verseny online felületein a mezőny folyamatosan követheti majd a legjobb 5 versenyző portfólióját. Természetesen személyiségi okok miatt nem nevesítjük a versenyzőket.

- A fődíj egy egy hetes New York-i utazás lesz 2 fő számára, egybekötve egy Wall Street-i látogatással. Milyen eredménnyel lehet majd megnyerni?

A versenyt a záráskor a legnagyobb hozamot elérő versenyző nyeri meg, ha esetleg azonos teljesítmények lennének, akkor az, aki minimum 9 tranzakciót végzett az egy hónap alatt. Ez a kitétel azért szükséges, mert a mezőny is a tapasztaltságot tekintve várhatóan nagyon széles lesz, ezért szükséges volt olyan feltételeket is meghatározni, amely az aktivitásban segíti az összemérhetőséget. Ezt a számot a napi gyakorlat alapján határoztuk meg.

- Milyen piaci környezetre számíthatnak a versenyzők novemberben?

Ma még pontosan nem lehet meghatározni, hogy milyen piaci és makrogazdasági események befolyásolják majd a kereskedést. Ezért sem szűkítettünk a termékkínálaton, a verseny alatt a MarketStar platform bármely termékére köthető ügylet. Kiindulva a késő őszi eseményekből, mindenképpen egy izgalmas időszak elé nézünk, mellesleg pont a verseny indulása előtti napon zárul az amerikai elnökválasztás. Nem kizárt, hogy meglepő eredmény születik, így mozgalmas napokon rajtolhat a mezőny.

- Milyen kereskedési megkötések lesznek a verseny alatt?

A versenyszabályzat rögzíti a feltételeket, ami gyakorlatilag biztosítja a normál kereskedési lehetőségeket, sőt az sem kizáró ok, ha valaki az első napokban még kivár, óvatosan építi fel a stratégiáját. Csupán arra kell figyelniük hogy lehetőleg egy hónap alatt 9 tranzakciójuk legyen, hiszen ez az aktivitás elvárható egy kereskedési versenyen. Ha ezzel nem élnek, akkor a nyerési lehetőségük csökken, ami a nyereményeket tekintve vétek lenne, hiszen a nyertes New York-ba, a második legjobb Londonba, míg a harmadik helyezett Amsterdamba utazhat másodmagával.

A Tőzsde Király versenyről az alábbi linken találhatnak bővebb információt: www.budacash.hu/tozsdekiraly

A rovat támogatója a 4iG

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vétel eladás forgalom deviza dátum idő
OTP 17230 17200 17550 -0,78% 0 0 5 542 831 390 HUF 2024-04-25 17:08:28
MOL 2998 2968 3014 +0,07% 0 0 1 262 943 364 HUF 2024-04-25 17:09:35
MTELEKOM 902 902 919 -4,25% 0 0 831 205 823 HUF 2024-04-25 17:08:53
RICHTER 9075 9030 9195 -0,27% 0 0 2 551 407 775 HUF 2024-04-25 17:05:30
OPUS 387 382 399 -2,27% 0 0 242 783 183 HUF 2024-04-25 17:05:13
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Részvény / Deviza / Áru Jól megemelték az OTP célárát, nagy pofont kapott a Facebook-anyavállalat
Eidenpenz József | 2024. április 25. 12:21
Az európai tőzsdék többnyire esnek, de a BUX index úgy tud emelkedni, hogy mind a négy vezető papír egyszerre tart felfelé. A forint tovább erősödget a kamatdöntés óta, az arany áresése megállt. Fordított pályát járt be a Tesla és a Meta. Óvakodjunk a bitcoinos csalásoktól.
Részvény / Deviza / Áru Legénykedik a forint csütörtök reggel!
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 07:22
A forint árfolyama csütörtök reggelre erőre kapott a főbb devizákkal szemben a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Részvény / Deviza / Áru Van egy rossz hírünk a forintról
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 19:01
Már megint lejjebb csúszott az árfolyama.
Részvény / Deviza / Áru Nagy Márton bejelentést tett a benzinárról, szárnyalt a Mol
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 17:44
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 437,29 pontos, 0,66 százalékos emelkedéssel, 66 376,55 ponton zárt szerdán.
Részvény / Deviza / Áru Megrángatták a Molt az ársapka előtt, Musk felbeszélte a Teslát
Eidenpenz József | 2024. április 24. 12:21
Kedvező a hangulat a tőzsdéken, az amerikai gyorsjelentések is jók voltak és egy makroadat is reményt keltett. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatdöntése inkább megnyugtatta a forintpiacot, az euró árfolyama enyhén esett. A pesszimista várakozásoknál is pocsékabbak lettek a Tesla számai, mégis emelkedni tudott. Letiltják a szankciók kikerülésére használt venezuelai kriptószámlákat.
Részvény / Deviza / Áru Félénk mosoly ülhet ki az arcára, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 07:27
A forint még mindig a 393-es szint felett cserél gazdát.
Részvény / Deviza / Áru Mit szólt a forint Matolcsy Györgyék döntéséhez?
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 19:04
Délutánra erősödött a főbb devizákkal szemben a hazai fizetőeszköz. 
Részvény / Deviza / Áru Már most fáj a Molnak a kormány terve
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 18:11
Újra bevezethetik az ársapkát, a lépés a Mol-részvények keddi kereskedésére is hatott. 
Részvény / Deviza / Áru Az MNB-n a forinttulajok szeme, nem szabad leírni az elektromos autókat?
Eidenpenz József | 2024. április 23. 12:23
Az európai tőzsdék hangulata jó, amihez egy kedvező menedzserindex sokat tehetett hozzá. A BUX is jól néz ki, de a Mol esik. A forintpiac feszült nyugalommal várja az MNB kamatdöntését, nagyot esett az arany, drágulnak az energiahordozók. Tesla- és GM-eredmények, elektromosautó-eladások, magyar kamatdöntés van még a láthatáron.
Részvény / Deviza / Áru Néhány fillért hozott a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 06:51
Minimálisan erősödött a forint a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG