Hirdetés
Hirdetés

Öt tuti tipp, amivel te is megveheted saját álomlakásod!

Nagyon pörög az ingatlanpiac az utóbbi idõszakban Magyarországon, sokan választják a saját lakásvásárlást az albérlet helyett, és fizetnek kevesebbet havonta. Mivel a hitelkamatok most nagyon alacsonyak, és hosszú idõre fixálhatóak, érdemes Neked is elgondolkodnod! Itt az öt tuti tipp, hogy lesz saját lakásod!

1. Gondold át!

Ha régóta szeretnél egy saját kis kuckót, vagy éppen családoddal szeretnéd megteremteni új otthonod, most itt a lehetőség. A hitelek kamatai jelenleg igen alacsonyak, így könnyen lehet, hogy kevesebbet kell majd havonta fizetned, mint gondolnád.

2. Számold ki!

Ahhoz, hogy megtudd, mennyit kell majd havonta a törlesztésre fizetned nincs szükség bonyolult matektudásra. Egy nagyon egyszerű kalkulátor segítségével kiszámolhatod ezt, akár többféle lehetőséggel is eljátszva, ráadásul rögtön megtudod, milyen kedvezményeket kaphatsz a banktól. Egyszerűen csak kattints ide, és dolgoztasd a Raiffeisen bank kalkulátorát!

3. Találd meg az álomlakást!

Ebben még a hollywoodi sztárok és az ingatlanguruk is megosztottak: van, aki a természet közelségét keresi, más a nagyvárosi nyüzsgést. A neten rengeteg tanács olvasható arról, hogy hol érdemes lakást venni, de Te dönts! Fontos az elhelyezkedés, egyes környékek drágábbak, mások olcsóbbak, a munkahelytől vagy az iskolától való távolság, a család létszáma, a barátok, szülők közelsége. Van persze, amikor egyszer csak a lakásban állva megérzed, hogy igen, ez kell nekem!

4. Intézkedj!

Miután a kalkulátorral kiszámoltad a várható törlesztőrészletet és a kedvezményeket, add meg elérhetőségeidet, a bank munkatársai rövid időn belül visszahívnak. A beszélgetés során ők pontosan elmondják majd, milyen dokumentumokat kell beszerezned, ismertetik a hitel feltételeit és a további lépéseket. Ha a közeli bankfiókba mennél be, az interneten akár időpontot is foglalhatsz, hogy ne kelljen várakozni.

5. Várd meg a hitelt és költözz be!

A megfelelő dokumentumok benyújtása után lezajlik a hitelbírálat, ennek részeként készül új lakásodról egy értékbecslés. Az egész ügymenet általában két-három hét alatt lezajlik, ha a döntés pozitív, meg lehet kötni a szerződést, az eladó megkapja a vételárat, Te a kulcsokat, és akár aznap költözhetsz.


A fenti tartalom fizetett cikk, Raiffeisen Lakáshitel  THM: 2,53%-5,48%

A kölcsön kifizetéséhez a fedezetként felajánlott ingatlan(ok)ra vagyonbiztosítás megkötése szükséges.

A THM érték kiszámítása a 2018. április 12-tõl érvényes Raiffeisen Lakáshitel kondíciók alapján, továbbá 5 000 000 Ft hitelösszeg, 20 éves futamidő és egy ingatlanfedezet bevonása mellett történt. A legalacsonyabb THM kiszámítása 6 havi kamatperiódusú kölcsön és maximális kedvezmények igénybevétele - a mindenkori havi nettó minimálbérnek megfelelő havi jóváírási kötelezettség, 4 db elvárt tranzakciószám vállalása, továbbá a hitelösszegnek az ingatlan forgalmi értékének 60 %-át meg nem haladó aránya és 600 000 Ft vagy afeletti, a Bank által elfogadható havi nettó jövedelem - alapján történt. A legmagasabb THM kiszámítása 10 éves kamatperiódusú kölcsön és kamatkedvezmények igénybevétele nélkül történt.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett önálló zálogjog. A Raiffeisen Lakáshitel termékre vonatkozó aktuális feltételeket a mindenkor hatályos Raiffeisen Lakáshitel és Raiffeisen Személyi Kölcsön Ingatlanfedezettel Hitelek I. Kondíciós Lista, a Lakossági Üzletszabályzat és az Általános Üzleti Feltételek tartalmazzák.

Címlapon

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Megkezdődött kedden a horvátországi egyesített per Ivo Sanader volt horvát kormányfő és az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója ellen, utóbbi távollétében a Zágráb megyei bíróságon. A korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség azt állítja, hogy tárgyi és személyi bizonyítékok vannak Sanader és Hernádi ellen.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?