Hirdetés
Hirdetés

A kormány új barátja azt ígéri, nem keres olcsóbb munkaerőt

2016. április 19., 14:25

Az NNG igazi globális nagyvállalat, budapesti központtal - most megígérték Szijjártó Péternek, hogy nem költöznek el.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány és az NNG Kft., amelynek értelmében a navigációs és infotainment szoftvereket gyártó cég az iparági trendekkel ellentétben nem keres olcsóbb munkaerőt, hanem továbbra is Magyarországon tartja központját és a fejlesztési feladatokat - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szerződés aláírását követő sajtótájékoztatón kedden, Budapesten.

Mire jók a stratégiai megállapodások?

Ez a 66. stratégiai együttműködési megállapodás 2010 óta, amelyet a kormány vállalatokkal kötött. A stratégiai partnerek összesen 201,4 ezer munkavállalót foglalkoztatnak Magyarországon, az aláírások óta pedig 14,4 ezerrel növelték alkalmazottaik számát az MTI összefoglalója szerint. A stratégiai megállapodások jogi kötelezettségeket nem tartalmaznak, így nehéz megmondani, ezek közül mennyi lehet a megállapodások eredménye.

Hirdetés

A navigációs és infotainment szoftvereket gyártó NNG a világ 6 kontinensén, 200 országban összesen 12 irodát és 4 képviseletet tart fent, mintegy 1000 munkavállalóval, termékeit több mint harminc autómárka használja. Székhelye a cég 2004-es alapítása óta Budapesten van, emellett tavaly óta Szegeden is működtet egy fejlesztőközpontot.

A nyilvános adatbázis szerint a cég árbevétele 23,5 milliárd forintra nőtt 2014-ben az előző évi 16,88 milliárdról, az adózott nyeresége pedig 4,78 milliárd forintról 6,36 milliárd forintra emelkedett.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Összeomlottak az államkötvényhozamok

Összeomlottak az államkötvényhozamok

Váratlanul újra pánikszerű vétel bontakozott ki a fejlett európai országok államkötvényeinek piacán: az árak megemelkedtek, a hozamok nagyot zuhantak. A pánikot egy, a vártnál rosszabb eurózónás adat okozta, amelyik jobban megnézve nem is olyan rossz, de olyan méretű a pesszimizmus, hogy a bolhát is elefántnak látják.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?