Hirdetés

Lesz még Pannon a Telenorból? Mészárosék elengedték a céget

2018. augusztus 30., 10:18

A magyar Telenor új tulajdonosa már erősen tervezgeti, mit kezdjen a céggel - lehet, hogy O2 néven fut majd, de az is lehet, hogy visszahozzák a Pannont.

Tavasszal vette meg 2,8 milliárd euróért a Telenor közép-kelet európai leánycégeit a cseh PPF-csoport, mára lezárult a teljes folyamat, munkába állt az új menedzsment is a törökbálinti központban. A Forbes interjút készített a csoport távközlésért felelős vezetőjével, Ladislav Bartonicekkel.

Már 6 országban van mobilcégük

A társaság korábban a csehországi és szlovákiai O2 mobilcégeket is megvette, az itt szerzett tudást hasznosítanák Magyarországon is. A stratégia nagyvonalakban: az országok közti szinergiákat ki fogják használni mind technológiában, mind termékekben, mint az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások tekintetében és a kereskedelmi folyamatokban.

Hirdetés

(Ami a szinergiákat illeti: a magyarral együtt a bulgáriai, a montenegrói és szerbiai mobilszolgáltatók is a PPF-hez kerültek a Telenortól, ezzel egészül ki a meglévő cseh és szlovák mobilportfólió.)

Bartonicek elmondta: a kereskedelmi oldalra helyezik a nagyobb fókuszt, a vásárlókra koncentrálnak. Emellett komoly piacirész-növekedéssel terveznek a vállalati ügyfelek körében.

Visszajön a Pannon?

A Telenor brandet csak 3 évig használhatják; egyelőre még nem döntöttek arról, mi lesz utána. Lehet, hogy az O2 brandet vezetik be az új piacon, de még az sem kizárt, hogy visszahozzák Magyarországon a Pannon márkanevet - mondta a Forbesnak Bartonicek. Azt sem zárta ki, egy teljesen új, egységes brand mellett döntenek az összes országra.

Mészáros Lőrincék elengedték a céget?

A magyar Telenor-cégért az érdeklődők között korábban a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum is bejelentkezett; miután a PPF lett a befutó, lapinformációk szerint a Konzum azonnal jelezte, hogy továbbra is érdeklődik a cég iránt. A Forbes rákérdezett erre is: a PPF képviselője azt mondta, hosszú távra terveznek, és igazából nem is kaptak vételi ajánlatot vagy megkeresést.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Magyar revízió és európai fejreállás – újraindul a játszma

Magyar revízió és európai fejreállás – újraindul a játszma

A nemzeti érzések világszerte robbanásszerűen erősödnek Indiától Brazíliáig és az Egyesült Államoktól Magyarországig. A NATO tagjai közül legmagasabb arányban hazánk lakosságának 67 százaléka állítja, hogy a szomszéd országok területének egy része valójában hozzánk tartozik. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX43521.91+1.04%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?