Hirdetés
Hirdetés

Százmilliókért repkedne szerte a világban a birkózó szövetség

2019. február 07., 15:15

Nettó 200 millió forintos keretszerződést kötött a Magyar Birkózó Szövetség repülőjegyek és kapcsolódó szolgáltatások beszerzésére.

A Német Szilárd elnöksége alatt működő Magyar Birkózó Szövetség január 28-án nettó 200 millió forint értékű keretszerződést kötött a Mauri Utazási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel - írja az mfor.hu a közbeszerzési hatóság oldalán megjelent hirdetményre hivatkozva.

A hatóság adatbázisa szerint már 2016-ban is ugyanettől a cégtől szerezték be a repülőjegyeket és a kapcsolódó szolgáltatásokat, noha akkor a keretszerződés értéke a mostani töredéke volt, néhány 10 millió forint.

Hirdetés

Az eljárást összegző dokumentum szerint más ajánlattevő nem volt, a társaság pedig alvállalkozót sem fog bevonni a feladatba. A hirdetmény szerint a Maurinak kell intéznie a repülőjegy foglalásokat, az ezzel kapcsolatos teljes körű ügyintézést, beleértve a jegymódosítást, jegylemondás intézését, valamint a fel nem használt jegyek visszatérítését. Emellett a vízügyintézés is a feladatuk lesz és 0-24 órás rendelkezésre állást kell biztosítaniuk.

A Mauri Kft. 1997 óta működő cég, tulajdonosa Pánczél Zita és Kalanovics Attila. Tavalyi árbevételük több mint 4 milliárd forint volt, amiből a legvégén 150 milliót osztalékként tudtak kifizettek maguknak a tulajdonosok. A birkózó szövetség mellett többek között a tudományos akadémiával és a Gazdasági Versenyhivatallal is szerződtek utazásszervezésre.

Frissítés:

Bár a cikk nem állította, hogy ezen a pénzen Németh Szilárd is utazna, csak azt, hogy ő vezeti a szövetséget, a cikk megjelenése után Farkas Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára közölte: Németh Szilárd 2015. január 31. óta a szövetség elnöke. Azóta a szövetség költségén egyetlen alkalommal sem utazott repülőgéppel. Hozzátette: Németh a Magyar Birkózó Szövetségtől semmilyen egyéb költségtérítést sem vesz fel, és ezen a jövőben sem kíván változtatni.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Később mehetnének nyugdíjba az osztrákok. És mi?

Később mehetnének nyugdíjba az osztrákok. És mi?

Az OECD jelentése azt javasolja Ausztriának, hogy tolják ki a nyugdíjkorhatárt. A dolgozók teljes munkaidőben dolgozzanak, és növeljék a képzésre fordított pénzügyi erőforrásokat is. Magyarországgal kapcsolatban is van egy érdekes megjegyzésük.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40878.78+0.38%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?