Hirdetés
Hirdetés

Újabb balhé a Tesco háza táján

2017. szeptember 23., 15:26

A Tesco dolgozók sztrájkjának sincs még végleges megoldása, de már újabb hírekkel borzolja a kedélyeket a hipermarket.

Szlovákia (Fotó: Wikimedia Commons)
(Fotó: Wikimedia Commons)

Maximum 250 fős, csoportos leépítés várható Magyarországon - ez a szám még csökkenhet, mert a cég mindenkit beleszámolt ebbe: még az olyan munkavállalókat is, akiknek változik a munkaköre, ezért megszűnik a korábbi szerződése - írja a hirado.hu. A Magyar Nemzet kérdésére a Tesco megerősítette: nem az üzleteket, hanem a központi irodát érintik az elbocsátások.


A hírek szerint a cég már közölte, hogy egyeztetnek a szakszervezetekkel, s erre legfeljebb 30 napot jelöltek meg. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) sztrájkbizottsági vezetője, Karsai Zoltán szerint nincs összefüggés a sztrájkhelyzet és a Tesco mostani lépése között: a központi irodát akkor is leépítenék, ha nem emelnék a fizetéseket a munkabeszüntetések hatására – Karsai jövő szerdán közösen látogat el a munkáltatóval Szekszárdra, ahol azt vizsgálják meg, hogy hány százalékos létszámemelésre lenne szüksége az ottani üzletnek.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Merkel két és fél évvel a migránsválság elindulása után európai megoldásról prédikál, de a német közvélemény többsége már Seehofernek hisz. A migrációs válság mély politikai hasadáshoz vezetett, és ez könnyen az EU szétesését eredményezheti. Orbán az EU Bizottságot „fehérgalléros embercsempészeknek” nevezte.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX36039.060%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?