5p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

-

A Samsung bemutatta telefon-kínálatának legújabb zászlóshajóját, a Galaxy S8-at. Egyetlen gomb sincs az előlapon, szinte az egész egy hatalmas kijelző.

Két verzióban árulják majd: a standard változat 5,8 hüvelykes, a nagyobb S8+ pedig 6,2 hüvelykes kijelzővel érkezik. Holnaptól lehet előrendelni (legalábbis az Egyesült Államokban), április második felében kezdődnek a kiszállítások. A Galaxy S8 és S8+ április 28-ától lesz kapható Európában.

A kijelző első ránézésre is nagyot változott: az "infinity display"-nek hívott megoldás azt jelenti, hogy nincsenek élek, sarkok és gombok a telefonon, az előlapnak szinte a teljes felületét lefedi a kijelző. A Samsung az előlapon és hátlapon is a Corning Gorilla Glass 5 borítást választotta.

A további részleteket a Samsung sajtóközleményéből szemlézzük, amit a New York-i bemutatóval egyidőben küldtek ki:

Prémium kamera: A Galaxy S8 és S8+ továbbfejlesztett 8 megapixeles, F1,7 intelligens autofókusz előlapi kamerája és 12 megapixeles F1,7 Dual Pixel hátlapi kamerája a megújult képfeldolgozási rendszernek köszönhetően rossz fényviszonyok és nagy zoomigény mellett is tökéletesen éles fotókat készít.

Sebesség: A Galaxy S8 és S8+ csúcsteljesítményének és csatlakoztathatóságának záloga a közlemény szerint az iparág első 10 nm-es processzora. A Gigabit LTE és a Gigabit Wi-Fi csatlakozás lehetősége akár 1 Gb/s átviteli sebességig adott, így a felhasználók rendkívül gyorsan tudnak fájlokat letölteni, függetlenül azok méretétől.

Szórakozás: az S8 a világ első, az UHD Alliance által Moblie HDR Premium minősítéssel elismert mobilkészüléke.

Globális mobilbiztonsági szabvány: A Galaxy S8 és S8+ a katonai szintű biztonságot nyújtó Samsung Knox biztonsági platformra épül. A Galaxy S8 és S8+ számos biometrikus azonosítási lehetőséget kínál a felhasználóinak: ujjlenyomat-olvasó, íriszszkenner és arcfelismerés egyaránt választható a felhasználói hitelesítéshez.

A készülék dobozában az AKG by Harman legendás hangzását biztosító új, nagy teljesítményű fülhallgatók is helyet kaptak

További jellemzők:

  • IP68 szabvány szerint víz- és porállóság
  • Akár 256 GB-os MicroSD támogatás
  • Always-on kijelző
  • Gyors és vezeték nélküli töltés

A készülékek éjfekete, levendula és jeges szürke változatban lesznek elérhetők.

  Galaxy S8 Galaxy S8+
Operációs rendszer Android 7.0
Hálózat LTE Cat. 16* *Országonként és mobilszolgáltatóként eltérő lehet
Méretek 148,9 x 68,1 x 8,0 mm, 155 g 159,5 x 73,4 x 8,1 mm, 173 g
Processzor Nyolcmagos (2,3 GHz Quad + 1,7 GHz Quad), 64 bites, 10 nm-es Nyolcmagos (2,35 GHz Quad + 1,9 GHz Quad), 64 bites, 10 nm-es *Országonként és mobilszolgáltatóként eltérő lehet
Memória 4 GB RAM (LPDDR4), 64 GB (UFS 2.1) *Országonként és mobilszolgáltatóként eltérő lehet
Kijelző 5,8 col (146,5 mm)1 Quad HD+ (2960 x 1440), (570 ppi) 6,2 col (158,1 mm)1 Quad HD+ (2960 x 1440), (529 ppi)
1 A képernyőátló mérése teljes téglalapként, a lekerekített sarkok figyelembevétele nélkül történt
Kamera Hátlapi: Dual Pixel 12 MP OIS (F 1,7), Előlapi: 8 MP AF (F 1,7)
Akkumulátor 3000 mAh 3500 mAh
Gyors vezetékes és vezeték nélküli töltés WPC- és PMA-kompatibilis vezeték nélküli töltés
Fizetési funkciók NFC, MST
Csatlakoz-tathatóság Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4/5 GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM Bluetooth® v 5.0 (akár 2 Mb/s LE), ANT+, USB Type-C, NFC, Helymeghatározás (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*) *A Galileo és a BeiDou lefedettsége korlátozott lehet.
Érzékelők Gyorsulásmérő, barométer, ujjlenyomat-érzékelő, girométer, geomágneses érzékelő, Hall-érzékelő, pulzusszámláló, térérzékelő RGB fényérzékelő, írisz szenzor, nyomásérzékelő
Hang MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF
Videó MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Az asszisztens neve: Bixby

A Samsung bemutatta új asszisztensét, a Bixby-t, ami egy külön gombot is kapott a telefonon. Segítségével hangvezérléssel, érintéssel vagy éppen szöveges utasításokkal is navigálhatunk a szolgáltatások és alkalmazások között. A Bixby hangvezérlő modulja összekapcsolható a Samsung számos beépített alkalmazásával (például Kamera, Névjegyek, Galéria, Üzenetek és Beállítások), de a hangvezérelhető Samsung- és külső gyártóktól származó alkalmazások köre a közeljövőben folyamatosan bővülni fog

Nehéz idők járnak a cégre

A Samsung az új telefonokkal próbálja visszanyerni a vásárlók bizalmát egy nehéz időszakban. A felrobbanó telefonok kálváriájáról korábban már rengeteget írtunk a Privátbankár.hu-n, ami azonban biztos, hogy a mintegy 900 dolláros telefonok bevonása és a kártérítések összesen 5,5 milliárd dolláros lukat égettek a Samsung költségvetésén. A céget ráadásul politikai viszályok is sújtják, bíróság elé állították a gyár vezérkarát, mivel kapcsolatba hozhatóak a korrupció miatt azóta eltávolított dél-koreai államfővel, erről itt írtunk bővebben. >>>A társaság alelnökét egyebek mellett korrupcióval, megvesztegetéssel és sikkasztással vádolják, mindamellett, hogy a Samsung pénzt mosott és adományokat fogadott el az azóta felfüggesztett dél-koreai miniszterelnöktől, Park Geun-hye-től.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Nekiment a Temunak a legendás márka
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. április 18. 08:42
Régi gondja a legismertebb márkáknak, hogy a hamisítók olyan árukkal bombázzák a vásárlókat, amelyek nagyon hasonlítanak legendás termékeikre, és a végeláthatatlan pereskedés nem segít rajtuk.
Vásárló Példátlan lépésre szánta el magát a magyar Penny tulajdonosa: teljesen új boltot nyitott Berlinben
Buksza blog | 2024. április 17. 10:43
A vegán étkezés egyre inkább „divatba jön”, ha lehet így fogalmazni, amivel igyekeznek lépést tartani az élelmiszergyártók is. Eljött az ideje annak, hogy a kiskereskedők is csatasorba álljanak.
Vásárló Egyértelmű mondás jött a magyar Tesco sorsáról
Buksza blog | 2024. április 16. 07:29
Bár legutóbb a Sparral csapott össze a kormány, de a Tesco is az "örök" felvásárlási célpontok között szerepel. Úgy tűnik, marad ebben a státuszban.
Vásárló Környezetvédelem a társasjáték csomagolásoknál
Márkázott tartalom | 2024. április 11. 09:41
Egyre gyakoribb, hogy a társasjátékok esetében is mind inkább odafigyelnek a csomagolásra. Ezzel előtérbe került az a törekvés, hogy ez az iparág is egyre “zöldebb” legyen. Kérdés persze, hogy a játékok minőségére és sérülékenységére mindez nincs-e negatív hatással?
Vásárló Észrevette? Szép csendben tovább kúszik felfelé a családi nagybevásárlás ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. április 10. 05:44
Idén szinte minden hónapban drágább lett egy kicsit a nagybevásárlás, nincs ez másképp áprilisban sem - megint feljebb kúsztak az árak az előző hónaphoz képest. Tavaly ilyenkor viszont még drágábban vásárolhattunk, így a bázishatás továbbra is kitart: éves szinten árcsökkenésről számolhatunk be, és pár hónapig ez így is marad még. Míg azonban 2 évvel ezelőtt még a 30 ezer forintos kosárérték is brutálisan drágának tűnt, most a 35 ezer is realitás. Itt a Privátbankár legfrissebb Árkosár-felmérése.
Vásárló Vége lett a marakodásnak, visszatértek a kiebrudalt termékek a carrefouros polcokra
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 12:51
Róka fogta csuka, csuka fogta róka helyzetbe kerültek a kiskereskedők és a legismertebb élelmiszer- és italmárkák tulajdonosai azzal, hogy a felek médiapartnerekké is váltak.
Vásárló Új frontot nyitott a Temu
Buksza blog | 2024. április 8. 11:51
A Temu csak másfél éve jelent meg a Kínán kívüli online piacon, ám máris csavar egyet azon a stratégián, hogy nagyon alacsony áraival elszívja a vevőket versenytársaitól.
Vásárló Megbukott a kísérlet a boltok pénztárainál
Buksza blog | 2024. április 8. 08:55
Az áruházláncok folyamatosan keresik a módját annak, hogy összekapcsolják a várlást és a mobilfizetési lehetőségeket, ám úgy tűnik göröngyös útra léptek kísérleteikkel.
Vásárló Hogyan befolyásolja a máj egészsége az epe működését?
Márkázott tartalom | 2024. április 5. 19:01
Az emberi test egy meglehetősen komplex felépítésű rendszer, melynek a működését még máig sem sikerült a tudósoknak teljes egészében megfejtenie. Az azonban már világos, hogy szinte minden mindennel összefügg, és ha egy szerv működése rendellenessé válik, az akár a teljes szervezetre, fizikai és mentális állapota is kihathat.
Vásárló Mit jelent valójában a szeretet, és hogyan függ össze az önzetlenséggel?
Márkázott tartalom | 2024. április 5. 10:17
Tetszik vagy sem, voltaképpen az egész életünk egy olyan út, amin folyamatosan fejlődünk, részben az eleve bennünk lévő vonásokból kiindulva, másrészt az életünk ránk gyakorolt hatásai által.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG