Hirdetés
Hirdetés

Biztonsági ajtók: mi szól ellenük, és mi mellettük?

2019. június 17., 10:04

A bejárati ajtóra sokan hajlamosak úgy gondolni, hogy jó, jó kell, de végül is nem mindegy, hogy milyen? A helyzet az, hogy egyáltalán nem! Ha ugyanis olyan bejárati ajtót szeretne, ami mögött a lehető legnagyobb biztonságban van, akkor az egyszerű áruháziak között nem jó helyen keresgél.

A döntés megkönnyítése érdekében érdemes megvizsgálni a biztonsági ajtók mellett és ellen szóló érveket, amit most meg is teszünk.

1. Extra biztonságot nyújtanak

Éppen emiatt hívják őket biztonsági ajtónak. Ez pedig több tulajdonságukban is megnyilvánul, így a fúrásvédelemmel, valamint a leemelés, illetve felfeszítés elleni védelemmel ellátott kivitelükben. Ezek a tulajdonságok azért különösen fontosak, mert a betörők ezeket a módszereket alkalmazzák a leggyakrabban az ingatlanokba való bejutásuk során.

Hirdetés

A biztonság további záloga az acélborítás, valamint a többpontos záródás. Egy hagyományos ajtónál általában 1-2 darab a tüskék száma, míg a biztonsági ajtók esetén ez a szám 5-15. Ráadásul a tüskék sokkal mélyebben hatolnak a tokba – a szokásos 5-10 milliméter helyett 20-30 milliméterig. Az acélborításnak köszönhetően egy ilyen ajtó tűzgátló képességgel is rendelkezik, vagyis nemcsak a kéretlen látogatók ellen véd, hanem az egyéb veszélyek ellen is.

2. Jó hang- és hőszigetelők

A biztonsági ajtók másik nagy előnye, hogy kiváló hang- és hőszigetelők. Ennek egy társasházban mindenki nagy hasznát veheti, hiszen a folyosóról gyakran zavaró zajok szűrődnek be, ha az ajtó nem rendelkezik a megfelelő szigeteléssel. És persze a lakásból sem jut ki semmi, ami szintén nem utolsó szempont.

Ami a hőszigetelést illeti, egy biztonsági ajtó ezen a területen is jobban teljesít, mint a normál társai. Télen őrzi a kellemes meleget a lakásban, nyáron pedig a hőséget tartja kint. Így spórolni lehet a fűtésszámlán, de a párásodás, valamint a penész megjelenése is megakadályozható.

3. Kényelmes ajtónyitás, nehezen másolható kulcsok

A hagyományos ajtók kulcsait bárki könnyen lemásolhatja, a biztonsági ajtók esetén viszont csak az arra jogosultak tehetik ezt meg. Az okosotthonok korában ezek a bejáratok okos zárral is felszerelhetők, és kulcs nélkül nyithatók Bluetooth kapcsolat segítségével akár az Ön telefonjával, okosórájával vagy táblagépével. Így nincs több elhagyott kulcs, sőt, a rendszer automatikusan bezárja az ajtót, amikor Ön becsukja maga mögött.

A biztonsági ajtók hátrányai

A biztonsági ajtóknak a számtalan előnyük mellett – amiket épp csak érintettünk – hátrányaik is vannak. Az első rögtön az áruk, ami magasabb, mint egy hagyományos bejáraté, de a biztonság megér egy nagyobb beruházást. Arra is figyelni kell, hogy egy ilyen ajtót szakemberrel szereltessen be, és semmiképpen ne álljon neki barkácsolgatni. És végezetül a rendszeres karbantartást is el kell végeztetni, hogy Ön egész évben gondtalanul élvezhesse a biztonságot.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 823 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,49 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük, de kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönének 17 566 Ft a törlesztőrészlet, a THM 18,48 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A vártnál több befektetési jegyet cseréltek le a szuper államkötvényre?

A vártnál több befektetési jegyet cseréltek le a szuper államkötvényre?

Eddig is feltételezni lehetett, hogy részben befektetési alapok eladásából szabadítottak fel pénzt befektetők a kormányzat által ezerrel propagált Magyar Állampapír (MÁP) Plusz jegyzéséhez, de a ma közzétett legfrissebb adatok ezt a vélekedést megerősíteni látszanak. Az alapokból júniusban kivont 179 milliárd forint jelentős része az új szuper államkötvényben landolhatott.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?