Hirdetés

Biztonsági ajtók: mi szól ellenük, és mi mellettük?

2019. június 17., 10:04

A bejárati ajtóra sokan hajlamosak úgy gondolni, hogy jó, jó kell, de végül is nem mindegy, hogy milyen? A helyzet az, hogy egyáltalán nem! Ha ugyanis olyan bejárati ajtót szeretne, ami mögött a lehető legnagyobb biztonságban van, akkor az egyszerű áruháziak között nem jó helyen keresgél.

A döntés megkönnyítése érdekében érdemes megvizsgálni a biztonsági ajtók mellett és ellen szóló érveket, amit most meg is teszünk.

1. Extra biztonságot nyújtanak

Éppen emiatt hívják őket biztonsági ajtónak. Ez pedig több tulajdonságukban is megnyilvánul, így a fúrásvédelemmel, valamint a leemelés, illetve felfeszítés elleni védelemmel ellátott kivitelükben. Ezek a tulajdonságok azért különösen fontosak, mert a betörők ezeket a módszereket alkalmazzák a leggyakrabban az ingatlanokba való bejutásuk során.

Hirdetés

A biztonság további záloga az acélborítás, valamint a többpontos záródás. Egy hagyományos ajtónál általában 1-2 darab a tüskék száma, míg a biztonsági ajtók esetén ez a szám 5-15. Ráadásul a tüskék sokkal mélyebben hatolnak a tokba – a szokásos 5-10 milliméter helyett 20-30 milliméterig. Az acélborításnak köszönhetően egy ilyen ajtó tűzgátló képességgel is rendelkezik, vagyis nemcsak a kéretlen látogatók ellen véd, hanem az egyéb veszélyek ellen is.

2. Jó hang- és hőszigetelők

A biztonsági ajtók másik nagy előnye, hogy kiváló hang- és hőszigetelők. Ennek egy társasházban mindenki nagy hasznát veheti, hiszen a folyosóról gyakran zavaró zajok szűrődnek be, ha az ajtó nem rendelkezik a megfelelő szigeteléssel. És persze a lakásból sem jut ki semmi, ami szintén nem utolsó szempont.

Ami a hőszigetelést illeti, egy biztonsági ajtó ezen a területen is jobban teljesít, mint a normál társai. Télen őrzi a kellemes meleget a lakásban, nyáron pedig a hőséget tartja kint. Így spórolni lehet a fűtésszámlán, de a párásodás, valamint a penész megjelenése is megakadályozható.

3. Kényelmes ajtónyitás, nehezen másolható kulcsok

A hagyományos ajtók kulcsait bárki könnyen lemásolhatja, a biztonsági ajtók esetén viszont csak az arra jogosultak tehetik ezt meg. Az okosotthonok korában ezek a bejáratok okos zárral is felszerelhetők, és kulcs nélkül nyithatók Bluetooth kapcsolat segítségével akár az Ön telefonjával, okosórájával vagy táblagépével. Így nincs több elhagyott kulcs, sőt, a rendszer automatikusan bezárja az ajtót, amikor Ön becsukja maga mögött.

A biztonsági ajtók hátrányai

A biztonsági ajtóknak a számtalan előnyük mellett – amiket épp csak érintettünk – hátrányaik is vannak. Az első rögtön az áruk, ami magasabb, mint egy hagyományos bejáraté, de a biztonság megér egy nagyobb beruházást. Arra is figyelni kell, hogy egy ilyen ajtót szakemberrel szereltessen be, és semmiképpen ne álljon neki barkácsolgatni. És végezetül a rendszeres karbantartást is el kell végeztetni, hogy Ön egész évben gondtalanul élvezhesse a biztonságot.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a K&H Bank személyi kölcsönének 16 845 Ft a törlesztőrészlete, a THM 13,79 százalék. A Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 763 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,20 százalék. Pár forinttal tér el az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék.A Raiffeisen Bank személyi kölcsönének 17 566 forint a törlesztőrészlete, a THM 18,53 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Súlyos történelmi árny vetül a mai berlini konferenciára

Súlyos történelmi árny vetül a mai berlini konferenciára

A konferenciának sem a történelmi, sem a közelmúltbeli előzményei nem tölthetnek el bennünket pozitív várakozással. Számos jel szerint Berlin és az EU egy átfogó katonai beavatkozásra készül Líbiában és a térségben. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?