Hirdetés

Gyakran költözöl? Íme néhány hasznos tipp, hogy minden gördülékenyen menjen

2019. november 03., 11:30

Vannak, akik egész életükben egyetlen egyszer sem költöznek, még mások össze sem tudják számolni, hány helyen laktak az utóbbi néhány évben. A költözködésnek számos oka van. Már talán egészen kis korunkban is áttelepülésre kényszerülünk, ha szüleink egy új városban képzelik el a közös jövőjüket, vagy az egyik szülő messze kap állást, és az ingázás vagy a távmunka nem megoldható. Később, az iskolás évek alatt az első saját szándékból történő költözésen is túlesünk, így beköltözünk egy kollégiumba vagy egy kiadó albérletbe.

Noha a fiatal kori költözések jobbára néhány táskányi cuccal megoldhatóak, felnőtt életünk során már rákényszerülünk arra, hogy szervezetten pakoljuk össze az addigra megszámlálhatatlanná duzzadó holmijainkat. Az egyik helyről a másikra való szállítást pedig legtöbb esetben már nem is tudjuk megoldani saját erőből, ezért vagy egy nagyobb, bérelhető szállító járműre van szükségünk, vagy egy profi költöztető csapatot bízunk meg a feladat lebonyolításával. Talán így járunk a legjobban. A költözés bivaly részét ugyanis letudhatjuk, ha egy nagy tapasztalattal rendelkező költöztető cégre bízzuk a cipekedést, a ki- és bepakolást, valamint a biztonságos szállítást is.

Ezekre a dolgokra figyeljünk oda költözéskor!

Hirdetés

Noha egy átlag magyar életében csupán 1-2 alkalommal van szükség arra, hogy összegyűjtve az addigi összes holmit, áttelepüljön egy új otthonba, sokan az életvitelükből adódóan többször is költözésre kényszerülnek. Bár azoknak sem kellene aggódniuk, akik tapasztalatlanok a költözést illetően, a gyakorlott sorozat költözők számtalan trükköt ismernek már, amivel könnyedén új lakásba vagy házba települhetnek át. Ezeket a tippeket érdemes azoknak is megfogadni, akik csupán az első közös otthonukba kívánnak áttelepülni. Legyen szó akár a szomszéd utcába való átdobozolásról vagy új városba való elköltözésről, esetleg egy teljesen más országba való áttelepülésről, a költözésnek van néhány íratlan alapszabálya, amit illik betartani.

Ha időnk engedi, és nem kell azonnal elköltöznünk, akkor végezzünk egy nagytakarítást a holmijaink között. Ha már hosszú évek óta nem költöztünk, biztosan van számtalan olyan dolgunk, amit évek óta nem használtunk már. Ezeket szelektáljuk ki. A használhatóakat adományozzuk el, a limlomot pedig dobjuk ki. Csak azokat vigyük magunkkal az új helyre, amikre okvetlenül szükségünk van. Ezzel nem csak a költöztetést gyorsítjuk meg és spórolunk is, hanem az új otthonba való beköltözést is egyszerűbbé tesszük. A rendszerezés pedig a dobozolásnál sem árt, hiszen ha felcímkézzük a csomagokat, könnyebb lesz eligazodni a rengeteg hasonló doboz között.

A gyakran költözők már rutinból csomagolnak és lakják be az új otthont

Mivel a gyakran költözők azt szeretnék, hogy minden gördülékenyen menjen, ezért ők már felkészülten várják a költöztető kocsit. Tudják, hogy felesleges vagyonokat költeni például dobozokra, hiszen a legtöbb kisboltban ingyen is beszerezhetik azokat. A törékeny termékekhez sem kell drága csomagolásokat venni, elég reklámújságokkal vagy régebbi magazinok lapjaival kibélelni a dobozt és a törékeny tárgyak belsejét. A felcímkézés praktikusságát ők már régóta tapasztalják, így szobánként csoportosítják a holmikat, amiket beköltözésnél már eleve az adott helyiségbe tudnak szelektálni.

Ha vannak gyorsan szétszerelhető bútoraink, akkor azokat érdemes kisebb egységekre vagy lapokra szétszedni, még ha időbe is telik. A szállító jármű ugyanis az egyik legnagyobb költség a költözésnél, érdemes a hellyel okosan bánni. A legtöbb esetben a logikus gondolkodás és a felkészülés akár a felére is csökkentheti a fuvarok számát költözéskor.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a K&H Bank személyi kölcsönének 16 845 Ft a törlesztőrészlete, a THM 13,79 százalék. A Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 763 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,20 százalék. Pár forinttal tér el az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék.A Raiffeisen Bank személyi kölcsönének 17 566 forint a törlesztőrészlete, a THM 18,53 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Súlyos történelmi árny vetül a mai berlini konferenciára

Súlyos történelmi árny vetül a mai berlini konferenciára

A konferenciának sem a történelmi, sem a közelmúltbeli előzményei nem tölthetnek el bennünket pozitív várakozással. Számos jel szerint Berlin és az EU egy átfogó katonai beavatkozásra készül Líbiában és a térségben. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?