Hirdetés

Keresztnevükkel hivatkozunk az ügyfeleinkre - A RackForest sztori

2019. december 17., 19:15

Tegyük fel, hogy ott állunk a választás előtt, akármilyen piacról is legyen szó, előttünk két ajánlat: melyik alvállalkozóval dolgozzak? Tegyük fel, hogy mindkettő egyforma minőségben szolgáltat, és egyforma árakon. Mi alapján döntünk?

Aki régóta dolgozik saját cégén keresztül különféle partnerekkel, tudja a választ. Tudja, hogy mikor lehet egy korrektnek látszó kapcsolatból energiavámpír-rémálom: amikor gond adódik, és rugalmasságra, személyes kapcsolatra, odaadásra van szükség. Rá kell tehát jönni, melyik alvállalkozó fogja az én problémámat baj esetén átérezni annyira, hogy a saját munkája iránti elkötelezettség és szenvedély miatt minden követ megmozgat értem.

Mi ilyen partnereket keresünk. És mi így is dolgozunk: szívből, kedvesen, szenvedéllyel

Hirdetés

A RackForest 2014-ben azzal a céllal indult, hogy egyrészt nagyon megbízható, nagy rendelkezésre állást biztosító szerverparkot felügyeljen és kínáljon, illetve hogy partnere legyen a cégeknek, ne a “hosztingvállalat, akinek a weboldalán minden évben be kell pipálni a megfelelő válaszokat”. Nem robotok vagyunk. Ha látjuk, hogy az egyik ügyfél szervere már alig bírja a terhelést, beteszünk mellé egy másik szervert, anélkül, hogy kérnék. Mert nem akarjuk, hogy neki rossz legyen. Egy robotnak mindegy lenne, a robot csak a pontosságot ismeri. Mi az embert is.

A magyar hoszting- és bérszerver-piac tele van kis szolgáltatókkal, akik alacsony árakon dolgoznak, és vannak specialisták, akik egy típusú igényre keresik az optimalizált választ. A hatalmas cégóriások földi halandókkal alig állnak szóba, és nehezen vehetőek rá arra, hogy eltérjünk az általános szerződési modelltől, ha valami speciális kellene nekünk. A RackForest 2019-re az a cég lett, aki az óriások által nyújtott minőséget tudja adni, az alig valahol tapasztalható rugalmassággal, és empatikus gondoskodásával.

Nem biztos, hogy az ügyfél tudja, pontosan milyen konfiguráció kell neki, és az sem biztos, hogy mi tudjuk, mire van szüksége az alkalmazásának. De az biztos, hogy gyorsan kitaláljuk együtt, ha máshogy nem, engedjük kipróbálni, és majd utána kell dönteni. Nálunk az ügyfelekre az irodában is a keresztnevekkel hivatkozunk. Ez nem szokás máshol, ott inkább úgy emlegetnék a szervereket, hogy “az Extreme Digital” vagy “Kulcs-Szoft gépek”. Nálunk, ha Ferire vagy Tiborra kérdez rá valaki, rögtön tudja a megkérdezett, kiről van szó.

Magyarország három legjobb helyszínén van szerverparkunk. mindenhol két különálló szünetmentes, két külön trafó, tehát árambetáplálás is -, egyik helyen dupla dízelaggregát a szimpla helyett. A három telephely között most bővítünk sávszélességet 40-ről 100 gigára, amit ingyen használhatnak az ügyfelek egy ésszerű szintig. Vannak, akik mindhárom helyszínen ott vannak, így érnek el egy olyan biztonságot, amit rajtunk kívül kevesen tudnak biztosítani - a földrajzi redundancia és a hatalmas sávszélesség a telephelyek között azoknak fontos, akik számára tényleg megengedhetetlen a kiesés. A külföldi irány nálunk 50 giga, két helyszínen kapcsolódva, két egymástól független szolgáltatótól.

És e mellett versenyképes árakat tudunk tartani, egyszerűen azért, mert ezek mellett a hatékonyságra is oda tudtunk figyelni. Alacsony energiafogyasztású és megbízható szervereket vásárolunk, és használjuk a freecooling kínálta előnyöket. Az ügyfelek megtapasztalták ezt, mert öt év alatt nyolc rack-szekrényből egy kétezer szervert üzemeltető, 500 milliós árbevételt produkáló céggé nőttünk.

Nabil Atiyeh, ügyvezető, tulajdonos (RackForest)

Mit tudunk nyújtani hosztingban?

Tudjuk azt a minőséget, amit általában csak a nagyok tudnak. Rugalmasak vagyunk, és akár két nap alatt is be tudunk indítani egy új szolgáltatást, az első email-váltástól számítva. Megkérdeztük az ügyfeleket, mit szeretnek bennünk a legjobban, és nagyon sokan válaszolták: a technikai és az egyéb dolgozókat is nagyon könnyű elérni nálunk. Ez, szerintünk, elengedhetetlen.

Mit tudunk nyújtani bérszerver téren?

A hoszting áránál alig többért tudunk szerver bérlést biztosítani: nem kell sajátot vásárolni, emellé két óra alatt cserélünk hardvert, ha kell. Azért tudunk ilyen magabiztosak lenni, mert nagyon jó minőségű Supermicro szerverekkel dolgozunk. Ha 10 gigát ígérünk sávszélességre, akkor az annyi is lesz, mérhető, kihasználható, mindig. Nálunk egy vonalon mindig kényelmesen elférnek az ügyfelek, nem terhelünk túl.

Mit tudunk nyújtani VPS téren?

A már említett kiváló szervereket, a remek hálózatunkat, és azt a kényelmet, hogy alig kell megnyomni pár gombot ahhoz, hogy újabb és újabb erőforrásokat adjunk a tevékenységünk megsegítésére.

Hogyan üzemeltetünk?

Hatalmas tapasztalattal rendelkező, profi rendszergazda gárdával, akik külön kiműveltek az elosztott és magas rendelkezésre állású webkiszolgáló rendszerekben és webshopokban. Saját infrastruktúrán szolgáltatunk, így nincs ujjal mutogatás, hogy ezt a problémát nem itt, hanem ott tessék megoldani. 
Egy olyan céget akartunk létrehozni, amire büszkék vagyunk. Most egy olyan cégen dolgozunk, ami új alapokra helyezi azt, ahogyan egy hoszting cégre gondolunk. Mindig megkeressük, éppen mi a leggyengébb pontunk, és azon dolgozunk, így leszünk egyre erősebbek, miközben megtartjuk azt a közvetlenséget, amit mi is szeretünk megkapni másoktól. Szeretnénk azt hinni, hogy aki velünk dolgozott, utána nagyobb elvárásokat támaszt már a hasonló szolgáltatók felé, és így lesz egyre jobb a magyar piac.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Raiffeisen Bank személyi kölcsönének 16 595 forint a törlesztőrészlete, a THM 13,41 százalék. A Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 763 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,20 százalék. Pár forinttal tér el az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. A CIB Bank személyi kölcsönének 18 392 Ft a törlesztőrészlete, a THM 21,05 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Kibocsátani mindenütt jó, de a legjobb otthon

Kibocsátani mindenütt jó, de a legjobb otthon

Csökkentik a felesleges bürokráciát, támogatják a bankok technológiai fejlődését és erősítik a pénzügyi szektor stabilitását is a bankok szavatoló tőke számítására vonatkozó, az eddigi prudenciális keretrendszert (CRD, CRR) módosító új változásai. A Magyar Nemzeti Bank szakértőjének szakcikkét közöljük.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 268 300 forint volt novemberben. Én ennél