5p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tegyük fel, hogy ott állunk a választás előtt, akármilyen piacról is legyen szó, előttünk két ajánlat: melyik alvállalkozóval dolgozzak? Tegyük fel, hogy mindkettő egyforma minőségben szolgáltat, és egyforma árakon. Mi alapján döntünk?

Aki régóta dolgozik saját cégén keresztül különféle partnerekkel, tudja a választ. Tudja, hogy mikor lehet egy korrektnek látszó kapcsolatból energiavámpír-rémálom: amikor gond adódik, és rugalmasságra, személyes kapcsolatra, odaadásra van szükség. Rá kell tehát jönni, melyik alvállalkozó fogja az én problémámat baj esetén átérezni annyira, hogy a saját munkája iránti elkötelezettség és szenvedély miatt minden követ megmozgat értem.

Mi ilyen partnereket keresünk. És mi így is dolgozunk: szívből, kedvesen, szenvedéllyel

A RackForest 2014-ben azzal a céllal indult, hogy egyrészt nagyon megbízható, nagy rendelkezésre állást biztosító szerverparkot felügyeljen és kínáljon, illetve hogy partnere legyen a cégeknek, ne a “hosztingvállalat, akinek a weboldalán minden évben be kell pipálni a megfelelő válaszokat”. Nem robotok vagyunk. Ha látjuk, hogy az egyik ügyfél szervere már alig bírja a terhelést, beteszünk mellé egy másik szervert, anélkül, hogy kérnék. Mert nem akarjuk, hogy neki rossz legyen. Egy robotnak mindegy lenne, a robot csak a pontosságot ismeri. Mi az embert is.

A magyar hoszting- és bérszerver-piac tele van kis szolgáltatókkal, akik alacsony árakon dolgoznak, és vannak specialisták, akik egy típusú igényre keresik az optimalizált választ. A hatalmas cégóriások földi halandókkal alig állnak szóba, és nehezen vehetőek rá arra, hogy eltérjünk az általános szerződési modelltől, ha valami speciális kellene nekünk. A RackForest 2019-re az a cég lett, aki az óriások által nyújtott minőséget tudja adni, az alig valahol tapasztalható rugalmassággal, és empatikus gondoskodásával.

Nem biztos, hogy az ügyfél tudja, pontosan milyen konfiguráció kell neki, és az sem biztos, hogy mi tudjuk, mire van szüksége az alkalmazásának. De az biztos, hogy gyorsan kitaláljuk együtt, ha máshogy nem, engedjük kipróbálni, és majd utána kell dönteni. Nálunk az ügyfelekre az irodában is a keresztnevekkel hivatkozunk. Ez nem szokás máshol, ott inkább úgy emlegetnék a szervereket, hogy “az Extreme Digital” vagy “Kulcs-Szoft gépek”. Nálunk, ha Ferire vagy Tiborra kérdez rá valaki, rögtön tudja a megkérdezett, kiről van szó.

Magyarország három legjobb helyszínén van szerverparkunk. mindenhol két különálló szünetmentes, két külön trafó, tehát árambetáplálás is -, egyik helyen dupla dízelaggregát a szimpla helyett. A három telephely között most bővítünk sávszélességet 40-ről 100 gigára, amit ingyen használhatnak az ügyfelek egy ésszerű szintig. Vannak, akik mindhárom helyszínen ott vannak, így érnek el egy olyan biztonságot, amit rajtunk kívül kevesen tudnak biztosítani - a földrajzi redundancia és a hatalmas sávszélesség a telephelyek között azoknak fontos, akik számára tényleg megengedhetetlen a kiesés. A külföldi irány nálunk 50 giga, két helyszínen kapcsolódva, két egymástól független szolgáltatótól.

És e mellett versenyképes árakat tudunk tartani, egyszerűen azért, mert ezek mellett a hatékonyságra is oda tudtunk figyelni. Alacsony energiafogyasztású és megbízható szervereket vásárolunk, és használjuk a freecooling kínálta előnyöket. Az ügyfelek megtapasztalták ezt, mert öt év alatt nyolc rack-szekrényből egy kétezer szervert üzemeltető, 500 milliós árbevételt produkáló céggé nőttünk.

Nabil Atiyeh, ügyvezető, tulajdonos (RackForest)

Mit tudunk nyújtani hosztingban?

Tudjuk azt a minőséget, amit általában csak a nagyok tudnak. Rugalmasak vagyunk, és akár két nap alatt is be tudunk indítani egy új szolgáltatást, az első email-váltástól számítva. Megkérdeztük az ügyfeleket, mit szeretnek bennünk a legjobban, és nagyon sokan válaszolták: a technikai és az egyéb dolgozókat is nagyon könnyű elérni nálunk. Ez, szerintünk, elengedhetetlen.

Mit tudunk nyújtani bérszerver téren?

A hoszting áránál alig többért tudunk szerver bérlést biztosítani: nem kell sajátot vásárolni, emellé két óra alatt cserélünk hardvert, ha kell. Azért tudunk ilyen magabiztosak lenni, mert nagyon jó minőségű Supermicro szerverekkel dolgozunk. Ha 10 gigát ígérünk sávszélességre, akkor az annyi is lesz, mérhető, kihasználható, mindig. Nálunk egy vonalon mindig kényelmesen elférnek az ügyfelek, nem terhelünk túl.

Mit tudunk nyújtani VPS téren?

A már említett kiváló szervereket, a remek hálózatunkat, és azt a kényelmet, hogy alig kell megnyomni pár gombot ahhoz, hogy újabb és újabb erőforrásokat adjunk a tevékenységünk megsegítésére.

Hogyan üzemeltetünk?

Hatalmas tapasztalattal rendelkező, profi rendszergazda gárdával, akik külön kiműveltek az elosztott és magas rendelkezésre állású webkiszolgáló rendszerekben és webshopokban. Saját infrastruktúrán szolgáltatunk, így nincs ujjal mutogatás, hogy ezt a problémát nem itt, hanem ott tessék megoldani. 
Egy olyan céget akartunk létrehozni, amire büszkék vagyunk. Most egy olyan cégen dolgozunk, ami új alapokra helyezi azt, ahogyan egy hoszting cégre gondolunk. Mindig megkeressük, éppen mi a leggyengébb pontunk, és azon dolgozunk, így leszünk egyre erősebbek, miközben megtartjuk azt a közvetlenséget, amit mi is szeretünk megkapni másoktól. Szeretnénk azt hinni, hogy aki velünk dolgozott, utána nagyobb elvárásokat támaszt már a hasonló szolgáltatók felé, és így lesz egyre jobb a magyar piac.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Nekiment a Temunak a legendás márka
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. április 18. 08:42
Régi gondja a legismertebb márkáknak, hogy a hamisítók olyan árukkal bombázzák a vásárlókat, amelyek nagyon hasonlítanak legendás termékeikre, és a végeláthatatlan pereskedés nem segít rajtuk.
Vásárló Példátlan lépésre szánta el magát a magyar Penny tulajdonosa: teljesen új boltot nyitott Berlinben
Buksza blog | 2024. április 17. 10:43
A vegán étkezés egyre inkább „divatba jön”, ha lehet így fogalmazni, amivel igyekeznek lépést tartani az élelmiszergyártók is. Eljött az ideje annak, hogy a kiskereskedők is csatasorba álljanak.
Vásárló Egyértelmű mondás jött a magyar Tesco sorsáról
Buksza blog | 2024. április 16. 07:29
Bár legutóbb a Sparral csapott össze a kormány, de a Tesco is az "örök" felvásárlási célpontok között szerepel. Úgy tűnik, marad ebben a státuszban.
Vásárló Környezetvédelem a társasjáték csomagolásoknál
Márkázott tartalom | 2024. április 11. 09:41
Egyre gyakoribb, hogy a társasjátékok esetében is mind inkább odafigyelnek a csomagolásra. Ezzel előtérbe került az a törekvés, hogy ez az iparág is egyre “zöldebb” legyen. Kérdés persze, hogy a játékok minőségére és sérülékenységére mindez nincs-e negatív hatással?
Vásárló Észrevette? Szép csendben tovább kúszik felfelé a családi nagybevásárlás ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. április 10. 05:44
Idén szinte minden hónapban drágább lett egy kicsit a nagybevásárlás, nincs ez másképp áprilisban sem - megint feljebb kúsztak az árak az előző hónaphoz képest. Tavaly ilyenkor viszont még drágábban vásárolhattunk, így a bázishatás továbbra is kitart: éves szinten árcsökkenésről számolhatunk be, és pár hónapig ez így is marad még. Míg azonban 2 évvel ezelőtt még a 30 ezer forintos kosárérték is brutálisan drágának tűnt, most a 35 ezer is realitás. Itt a Privátbankár legfrissebb Árkosár-felmérése.
Vásárló Vége lett a marakodásnak, visszatértek a kiebrudalt termékek a carrefouros polcokra
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 12:51
Róka fogta csuka, csuka fogta róka helyzetbe kerültek a kiskereskedők és a legismertebb élelmiszer- és italmárkák tulajdonosai azzal, hogy a felek médiapartnerekké is váltak.
Vásárló Új frontot nyitott a Temu
Buksza blog | 2024. április 8. 11:51
A Temu csak másfél éve jelent meg a Kínán kívüli online piacon, ám máris csavar egyet azon a stratégián, hogy nagyon alacsony áraival elszívja a vevőket versenytársaitól.
Vásárló Megbukott a kísérlet a boltok pénztárainál
Buksza blog | 2024. április 8. 08:55
Az áruházláncok folyamatosan keresik a módját annak, hogy összekapcsolják a várlást és a mobilfizetési lehetőségeket, ám úgy tűnik göröngyös útra léptek kísérleteikkel.
Vásárló Hogyan befolyásolja a máj egészsége az epe működését?
Márkázott tartalom | 2024. április 5. 19:01
Az emberi test egy meglehetősen komplex felépítésű rendszer, melynek a működését még máig sem sikerült a tudósoknak teljes egészében megfejtenie. Az azonban már világos, hogy szinte minden mindennel összefügg, és ha egy szerv működése rendellenessé válik, az akár a teljes szervezetre, fizikai és mentális állapota is kihathat.
Vásárló Mit jelent valójában a szeretet, és hogyan függ össze az önzetlenséggel?
Márkázott tartalom | 2024. április 5. 10:17
Tetszik vagy sem, voltaképpen az egész életünk egy olyan út, amin folyamatosan fejlődünk, részben az eleve bennünk lévő vonásokból kiindulva, másrészt az életünk ránk gyakorolt hatásai által.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG