Hirdetés
Hirdetés

Mi történt? Nem jöttek a külföldiek Magyarországra

2018. június 12., 09:34

Tavaly több időt töltöttek nálunk. A magyarok viszont többet pihentek belföldön áprilisban.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

Turisták segwayen Budapesten a Kossuth Lajos téren. (MTI Fotó: Balogh Zoltán)
Turisták segwayen Budapesten a Kossuth Lajos téren. (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Áprilisban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 2,2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakának magas bázisa miatt, a belföldi vendégek által eltöltötteké 0,9 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a legfrissebb adatokat a Privátbankár.hu-val.

A szállodások érezték meg legjobban a csökkenést

A KSH adatai szerint áprilisban az előző év azonos hónapjához képest a külföldi vendégek száma 0,8 százalékkal nőtt, és meghaladta a 476 ezret. Az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 1,2 millió volt, ami 2,2 százalékkal kevesebb, mint tavaly áprilisban. A vendégéjszakák közel kilenctizedét realizáló szállodákban 2,7 százalékos volt a csökkenés mértéke.

Hirdetés

A belföldi vendégek száma 2,6, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 0,9 százalékkal bővült, és meghaladta az 1 milliót. A vendégéjszakában mért forgalom a panziókban, az üdülőházakban és a kempingekben bővült, a szállodákban és a közösségi szálláshelyeken csökkent.

A szállodák szobakihasználtsága 0,3 százalékponttal 61,2 százalékra nőtt.

Az összes bruttó árbevétel 6,6 százalékkal (39 milliárd forintra), ezen belül a szállásdíjbevétel 4,5 százalékkal (23 milliárd forintra), a vendéglátás bevétele 23 százalékkal (9 milliárd forintra) emelkedett, miközben az egyéb szolgáltatások bevétele 2,4 százalékkal (7 milliárd forintra) csökkent folyó áron. A külföldi szállásdíjbevétel 4,1, a belföldi 5,3 százalékkal magasabb volt az előző év áprilisinál.

Kitilották a turisták kedvenceit

Június közepétől tilos a segway (önegyensúlyozó, kétkerekű, elektromos meghajtású közlekedési eszköz), az elektromos kerékpár, az elektromos roller, az elektromos gördeszka, a hoverboard (önegyensúlyozó elektromos roller), a sörbike (kocsmabicikli) és a riksa használata az V. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben. De nemcsak a Belvárosból, de Zuglóból is kitiltották a sörbicikliket.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Bizonytalan nyugdíjas évek: a gyerek támogatása nélkül nem megy

Bizonytalan nyugdíjas évek: a gyerek támogatása nélkül nem megy

Ma már egyáltalán nem mondható, hogy a lakosság nyugodt lenne nyugdíja felől, amit az is mutat, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kap a nyugdíjas szülők támogatása. Egy friss kutatás most arra világított rá, hogy a fiatal, 18-29 éves korosztály döntő többsége arra készül, hogy anyagilag segítse nyugdíjas szüleit.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?