Hirdetés
Hirdetés

Ne most légy beteg – hiány van ebből a gyógyszerből

2017. szeptember 20., 17:51

A WHO figyelmeztetése szerint hamarosan kifogy a világ az antibiotikumokból.

A Marketwatch cikke szerint egyre nő az aggodalom az antibiotikumok körül, a WHO jelentése szerint ugyanis fogytán vannak az elérhető és hatékony gyógyszerek. A gyógyszeripar ugyanis nem tud lépést tartani a gyorsan mutálódó kórokozókkal, így a készlethiány mellett az új készítmények megjelenése is akadozik. Az Egyesült Nemzetek Szervezete ráadásul felhívta a figyelmet, hogy az antibiotikum-rezisztens kórokozók száma is nőtt az elmúlt években.

Ennek azonban az lehet a folyománya, hogy az orvostudománynak hátra kell lépnie egyet a fejlődésben – egyesek egyenesen attól tartanak, hogy hamarosan egy-egy komolyabb influenza vagy egyszerű műtét is akkora rizikót jelenthet, mint néhány évtizeddel ezelőtt. A problémát az okozza, hogy miközben egyre több bakteriális fertőzés ellen védekezünk, a baktériumtörzsek gyorsan mutálódnak, ezáltal viszont újabb és újabb készítményekre lenne szükség, hogy a megerősödött törzseket legyűrje a gyógyszer.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Két óra alatt Pekingből New Yorkba: igyekeznek a kínaiak

Két óra alatt Pekingből New Yorkba: igyekeznek a kínaiak

A polgári repülésben nagy visszalépést jelentett, amikor a néhány, még működő Concorde leállt: azóta a hangsebesség áthatolhatatlan akadályt jelent a légi utas szállításban. Most Kínában álltak elő egy megoldás tervezettel, és nem is aprózzák el: kétszeres helyett hatszoros hangsebességgel süvítene a jármű.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?