Hirdetés

Olcsó vízadagolók készítése házilag

2019. december 27., 10:11

Azt szokták mondani, hogy állatot tartani talán kicsit egyszerűbb, mint szobanövényeket, hiszen a kutya vagy a macska egyértelműen jelzi, ha éhes vagy szomjas, míg a növény egyszer csak elszárad. Persze vannak ennek is előjelei, hiszen először csak kókadozik általában a virág, de aki nem veszi észre ezeket a jeleket, az már elszáradt állapotban fog rádöbbenni arra, hogy több odafigyelésre lett volna szükség.

Szerencsére vannak olyan házi praktikák, melyekkel megoldható, hogy a növényeink mindig hozzájuthassanak a megfelelő folyadékmennyiséghez.

PET-palackos öntözés

Hirdetés

Nem a legesztétikusabb megoldás, de kétségtelenül hatékony és olcsó dolog a PET-palackos öntözés. Ehhez arra van szükség, hogy összegyűjtsünk és tisztára mossunk néhány műanyag palackot, majd csavarhúzóval vagy egy hegyes késsel lyukasszuk ki a kupakját. Töltsük meg a palackot tiszta vízzel, csavarjuk vissza a kupakját, végül állítsuk be a helyére és támasszuk meg. Így a növényünk folyamatosan fel tudja szívni a szükséges mennyiségű vizet, nekünk csak arra kell figyelni, hogy a palackban mindig legyen elég folyadék.

Kanócos öntözés

A kanócos öntözéshez szükségünk lesz egy jó nedvszívó képességű zsinórra vagy pamut cipőfűzőre. A módszer lényege az, hogy a locsolandó növény mellé teszünk egy vízzel teli edényt, ebbe lógatjuk a madzag egyik felét, a másik végét pedig a növény földjéhez vezetjük.

Létezik ennek az öntözési módnak egy esztétikusabb megoldása is. Ekkor egy tálcát megtöltünk kavicsokkal és vízzel, majd a növény földlabdáján keresztül a zsinórt nagyon óvatosan áthúzzuk, majd a végét kivezetjük a kifolyónyíláson. Ezután a virágcserepet úgy tesszük a kavicsokkal és vízzel teli tálcára, hogy a zsinór érjen bele a vízbe. Ebben az esetben ügyeljünk arra, hogy csak a zsinór érjen a vízbe, a növény gyökere ne!

Fürdőkádas öntözési módszer

Ha több napos utazásra készülődünk, és nincs olyan, akit megkérjünk a növényeink locsolására, akkor nagyon hasznos ez a megoldás. Ehhez azt kell tennünk, hogy bedugjuk a lefolyót, és pár centi magasságig vizet engedünk a kádba. Ez után annyi frottírtörölközőt hajtunk össze több rétegben, ahány növény locsolását szeretnék megoldani ilyen módon. Az összehajtott törölközőket tegyük a kádba, ezekre helyezzünk egy-egy növényt. Így a virágok folyamatosan fel tudják szívni a vizet, amíg mi távol vagyunk.

Fontos még megjegyezni, hogy nem minden fürdőszoba alkalmas arra, hogy hosszabb időn keresztül növényeket helyezzünk ott el, hiszen nagyon sokszor egy igen sötét helyiségről van szó. Ha a te fürdőd is ilyen, fontold meg az infralámpa beszerzését erre a néhány napra.

Ha további tanácsokra van szükséged, esetleg a kültéri növényeid locsolására keresel megoldást, vedd fel a kapcsolatot az AutomataÖntözőrendszer.com szakértő csapatával, biztosan segítségedre lesznek az öntözéssel kapcsolatos problémáid megoldásában!

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Raiffeisen Bank személyi kölcsönének 16 595 forint a törlesztőrészlete, a THM 13,41 százalék. A Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 763 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,20 százalék. Pár forinttal tér el az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. A CIB Bank személyi kölcsönének 18 392 Ft a törlesztőrészlete, a THM 21,05 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Hirdetés

Címlapon

Jókora ijedtség a tőzsdéken, kötvényekbe és aranyba menekülnek

Jókora ijedtség a tőzsdéken, kötvényekbe és aranyba menekülnek

Csúnya eséseket produkált a világ legtöbb tőzsdéje, mivel Kínán kívül több országban is aggasztóan nő a koronavírus-fertőzések száma. Európában és az USA-ban is 3-4 százalékkal esnek az indexek, zuhan az olaj, viszont veszik az olyan menekülőeszközöket, mint az arany vagy az államkötvények. Itthon a Mol esett legjobban.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?