Hirdetés

Tudatos döntés: régiből újat!

2019. július 14., 12:35

A fogyasztói társadalom szinte megköveteli, hogy régi, megunt tárgyainkat folyton újra, szebbre, modernebbre cseréljük. Ennek ellenére egyre többen vallják, hogy pusztán azért, mert használati eszközei már nem vadonatújak, attól még működőképes, tetszetős és főleg, még használható tárgyakról van szó. Az újrahasznosítás és a tudatos fogyasztás nem üres szólam. Valóban agyban dől el, amikor döntünk: a régit nem kell szükségszerűen eldobni, lecserélni. Természetes az is tény, hogy az ember igényei és ízlése is változik, de még ezzel együtt sem kell azonnal a boltba futni a legújabb termékért.

Bútoraink új élete

Bútoraink, berendezési tárgyaink otthonunk talán legfontosabb elemei. Meghatározzák a lakókörnyezet hangulatát, színvilágát, és sokat elárul az itt élők életéről is. Számtalan helyzet adódhat, amikor régi bútorokkal vesszük körbe magunkat. Lehet, hogy egy kedves rokon, örökségbe hagyott, kissé ódivatú, de számunkra érzelmileg fontos szekrényéről van szó. Vagy a költözés során már nem fér bele az anyagi keretbe, hogy új bútorokat válasszunk. Vagy egészen egyszerűen csak magunknak érezzük a fenti gondolatot, miszerint nem kell kidobni a régi asztalt, csak mert kicsit megkopott az idők során.

Hirdetés

Felújítás, dekoráció

Bútorfelújításhoz és otthonunk szépítésére kiváló és költségkímélő megoldás az öntapadós fólia, tapéta használata. A termékpalettában sokféle fóliát találunk, renoválásra és dekorációs célra egyaránt. Az egyszínűtől a mintásig rengeteg lehetőség közül választhatunk. Márványhatású fóliát elsősorban fürdőszobába és konyhába érdemes választani, de népszerűek a fahatású tapéták is, amelyekkel új köntösbe öltöztethetjük bútorainkat. De a bátrabb felhasználók plüss, fémhatású vagy éppen retro stílusú fóliák közül is választhatnak. 
Kifejezetten gyermekszobába is készülnek tapéták. És ne feledkezzünk meg a táblafóliáról sem. Akár falra, akár bútorra tesszük, krétával, illetve filctollal tudunk rá írni, rajzolni. Példának vegyünk egy tolóajtós előszoba szekrényt. Megtehetjük, hogy az egyik felét táblafóliával fedjük be, hogy a család fontos ügyei már a bejáratnál, kijáratnál a szemünk előtt legyenek. A másik felét bármilyen más tapétával is bevonhatjuk, például tükörfóliával, hogy optikailag tágítsuk a teret.

Honnan és mit?

A d-c fix öntapadós fólia felrakása nem igényel különösebb szaktudás, nem kell hozzá mesterembert hívni. A Fóliás Juci webáruházban nem csak a tapétát tudjuk kiválasztani, hanem a felrakáshoz szükséges kiegészítőket, szerszámokat is beszerezhetjük. Ha a fólia kiválasztásánál elbizonytalanodnánk, akkor érdemes előbb a többféle termékminta csomag közül vásárolnunk. Így nagyobb tétel megrendelésekor már biztosan azt az árnyalatot, színt kapjuk, amit kigondoltunk. A fólia használata egyszerű, esztétikus és költségkímélő. Használatával látványos változást idézhetünk elő otthonunkban!

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Raiffeisen Bank személyi kölcsönének 16 595 forint a törlesztőrészlete, a THM 13,41 százalék. A Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 763 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,20 százalék. Pár forinttal tér el az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. A CIB Bank személyi kölcsönének 18 392 Ft a törlesztőrészlete, a THM 21,05 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Üzleti bénultság lett úrrá Kínán a koronavírus miatt

Üzleti bénultság lett úrrá Kínán a koronavírus miatt

A luxusfogyasztás visszaesése, elmaradó makaói szerencsejátékosok, a légitáraságok megzuhanó részvényei, szabadságra küldött banki alkalmazottak, az autógyárak megbénult beszállítói láncai – ezek Kínában az azonnali és közvetlen következményei a koronavírus terjedésének.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?