9p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

KKV
Brüsszelben öt magyar operatív programot fogadtak el pénteken. Nem sokkal ezután a kormány meg is hirdetett 15 pályázatot. A Privátbankár összegyűjtötte, mire lehet pályázni, mekkora keretösszeg áll rendelkezésre, és meddig kell benyújtani a pályázatokat.

Öt magyar operatív program (OP) támogatását hagyta jóvá pénteken az Európai Bizottság, amelyeken keresztül a következő években összesen több mint húszmilliárd euró fejlesztés valósulhat meg Magyarországon.

Ugyanekkor a kormány 15 pályázatot is meghirdetett, ezek a palyazat.gov.hu oldal térképes keresőjében még nem jelentek meg (azok sem, amelyeknél már le is adható a pályázat), de a kiírások már olvashatóak.

Az iskolákba kerülhet a legtöbb pénz

A legnagyobb összegben innovatív iskolák fejlesztésére lehet pályázni, 14,5 milliárd forint a keretösszeg. A természeti, mezőgazdasági ismeretek oktatására 600 millió forintot kaphatnak az iskolák. A bullying, azaz a zaklatás megelőzése érdekében 452 millió forintból képezhetik a pedagógusokat, dajkákat.

3 milliárdból támogatnak kutatócsoportokat, 2 milliárd forintra pályázhatnak a felsőoktatási intézmények tudományos műhelyekre, 600 millió pedig informatikai képzésekre.

2+2 milliárd jut egyházi fenntartású intézményeknek.

500 millióért tanulhatnak az élelmezésvezetők az egészséges táplálkozásról, az egészségügybe pedig 1,3 + 1 milliárd forint érkezhet.

A hazai informatikai KKV-k 1 milliárd forintból bővíthetik nemzetközi piaci lehetőségeiket. Aki megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatna, egy 500 milliós keretből meríthet.

Főbb tudnivalók a pályázatokról:

Egészséges táplálkozás elterjesztése

A pályázat célja: a közétkeztetésben érintett szolgáltatók (élelmezésvezetők) felkészítése annak érdekében, hogy maradéktalanul teljesíteni tudják a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi követelményeket, s ezzel hozzájáruljanak az egészséges táplálkozáshoz a közétkeztetésben. 

Keretösszeg: 500 millió forint

A pályázatok benyújtása: 2015. február 13-március 15.

Pályázati kiírás >>

Tudományos képzés műhelyeinek támogatás

A pályázat célja: olyan komplex feltételek megteremtése a felsőoktatási intézményekben, amelyek lehetőséget biztosítanak a kutatói tevékenységbe aktívan bevonódni kívánók számára mind az egyéni, mind a közösségi fejlődésre. Ennek része az intézményen belüli tehetségsegítő programok működtetése, fejlesztése, amelyek egyrészt az arra érdemes hallgatóknak lehetőséget biztosítanak a kutatói készségek és ismeretek fejlesztésére, másrészt azokat az oktatókat, kutatókat támogatják, akik aktívan rész vesznek az utánpótlás nevelésében és a kutatói utánpótlás biztosításában.

Keretösszeg: 2 milliárd forint

A pályázatok benyújtása: 2015. február 16.-február 27.

Pályázati kiírás >>

Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatás

A pályázat célja:
az egészségügyi ellátórendszer hatékony működéséhez szükséges humánerőforrás biztosításához való hozzájárulás. 

A rendelkezésre álló keretösszeg: 1 315 643 037 forint. 

A pályázatok benyújtása: a kitöltőprogram megjelenését követő második munkanaptól számítva 15 napig (a kitöltőprogram megjelenéséről csak később közölnek további információkat)

Pályázati kiírás >>

Interdiszciplináris kutatói teamek felkészítését támogatása a nemzetközi programokban való részvételre az alapkutatás és a célzott alapkutatás területén

A pályázat célja: a felsőoktatási intézményekben működő kutatói teamek közreműködésével megvalósuló komplex kutatási projektek előkészítése, illetve a kapcsolódó kutatásmenedzsment kapacitások fejlesztése. 

Keretösszeg: 3 milliárd forint

A pályázatok benyújtása: 2015. február 16-február 26.

Pályázati kiírás >>

Iskola a természetben

A pályázat célja: a hátrányos helyzetű kistérségekben, településeken élő tanulók társadalmi beilleszkedése a helyi természeti adottságban rejlő lehetőségekre, különös tekintettel a mezőgazdasági ismeretekre támaszkodva. A tevékenységek a szakmai ismeretek megszerzésére irányulnak, amelyek hozzájárulnak a fiatalok életesélyeinek javításához.

A projektek keretében a tanórán kívüli programokkal a gyermekek társas és szociális kompetenciának, valamint koncentrációs képességeinek fejlesztése, emellett tanulási, problémamegoldó és döntési kompetenciáik erősítése valósul meg. A konstrukció hozzájárul a felelős állampolgárrá válás folyamatainak előmozdításához, a felelősségvállalásra, a megfelelő értékrend kialakítására és magatartásformák megválasztására való felkészítés és az önkéntesség elterjesztése által.

Keretösszeg: 600 millió forint (pályázatonként 150-329 millió forint)

A pályázatok benyújtása: 2015. február 16.-március 16.

Pályázati kiírás >>

A versenyképes IKT szektor fejlesztése

A pályázat célja: az IKT, vagy informatikai témájú K+F+I projekteket fejlesztő vállalkozások - elsősorban KKV-k - nemzetközi piaci lehetőségei bővítése, és az Európai Unió Horizon 2020 programjában való aktív részvételének növelése. A pályázat keretében vállalkozások számára a Horizon 2020 program megismerésére, innovációs tanácsadás igénybevételére és marketing tevékenység támogatására nyílik lehetőség.

Keretösszeg: 1 milliárd forint

A pályázatok benyújtása: 2015. március 2.-március 12.

Pályázati kiírás >>

Esélyegyenlőségi célcsoportok támogatása a gazdaságban

A pályázat célja: a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvénnyel, valamint a megváltozott  munkaképességű személyek  ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló törvénnyel  összhangban a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató nonprofit vállalkozások különféle belső fejlesztéseinek (pl. eszközvásárlás, ingatlan-beruházás, marketing) támogatása az átlagos foglalkoztatási színvonal növelése érdekében, valamint a munkalehetőség kínálati oldalának támogatásával egyenlő esélyek teremtése a munkaerő-piaci elhelyezkedésben és munkavégzésben.

Keretösszeg: 500 millió forint

A pályázatok benyújtása: 2015. március 2-március 16.

Pályázati kiírás >>

Az egyházak köznevelési feladatainak támogatása

A pályázat célja: a bevett egyházakhoz tartozó köznevelési intézményekben azonos integrált fenntartói és irányítási rendszer kilakítása, különösen minőségirányítás, adminisztráció, humán erőforrás gazdálkodás, vezetői információs rendszerek és egyéb informatikai rendszerek tekintetében. A támogatás segítségével az intézményekben végzett oktatási-nevelési tevékenységek mind eredményesebben és hatékonyabban hozzájárulnak a gyermekek és fiatalok nevelésének kiteljesítéséhez. A konstrukció keretében az ehhez szükséges tartalmi és módszertani fejlesztésekre kerülhet sor az intézményfenntartói feladatok ellátó bevett egyházak által fenntartott intézményekben.

Pályázatot egyházi fenntartású nevelési-oktatási intézmények (általános iskolák, többcélú intézmények) nyújthatnak be. A támogatás összege a bevont feladatellátási helyek száma szerint differenciáltan változik, pályázónként akár 900 millió forint támogatás is elnyerhető. 

Keretösszeg: 2 milliárd forint 

A pályázatok benyújtása: 2015. február 16.-március 16.

Pályázati kiírás >>

Egészségtudományi, egészségipari innovációs környezet fejlesztése, szakmai hálózatosodás elősegítése

A pályázat célja: az egészségügyi, illetve egészségiparhoz kötődő kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységeinek erősítése, a szakmai hálózatosodás, valamint tudásmenedzsment és tudástranszfer tevékenységek elősegítése az egészségügyi, felsőoktatási, akadémiai, non-profit gazdasági és civil szervezetek együttműködésében.

Keretösszeg: 1 milliárd forint

A pályázatok benyújtása: 2015. február 16.-március 16.

Pályázati kiírás >>

Innovatív iskolák fejlesztése

A pályzat célja: elősegíteni a sikeres munkaerő-piaci alkalmazkodáshoz szükséges készségek, ismeretek kialakítását, a megszerzett tudások, kompetenciák folyamatos fejlesztését. A munkaerő-piaci sikeresség érdekében cél az oktatás és képzés minőségének és hatékonyságának javítása, kiemelten az idegennyelv-tudás, digitális írástudás, vállalkozói-, életpálya-építési, életviteli, és egészségfejlesztési készségek, környezettudatosság és aktív állampolgárság területén. A konstrukció hozzájárul az egész napos iskolai nevelés és foglalkoztatás elterjesztéséhez, illetve a gyógypedagógiai intézményekben elérhető szolgáltatások minőségének javításához.

Keretösszeg: 14,5 milliárd forint

A pályázatok benyújtása: 2015. február 20.-március 20.

Pályázati kiírás >>

Kora-gyermekkori program a megfélemlítés megelőzésére

A pályázat célja: olyan nemzetközi program adaptációja, amely a gyermekek, szülők és a gyermekek nevelésében részt vevő pedagógusok, dajkák számára lehetőséget biztosít elsajátítani barátságos társas környezet kialakításának képességét és kellő ismeretet biztosít a bullying (zaklatás) felismeréséhez és megelőzéséhez.

Keretösszeg: 452 millió forint

A pályázatok benyújtása: 2015. február 13.-március 15.

Pályázati kiírás >>

Az egyházi fenntartásban lévő szociális szolgáltatók és intézmények alap- és szakellátási feladatainak fejlesztése

A pályázat célja: a szociális alap- és szakellátások fejlesztése, működési hatékonyságának javítása olyan szolgáltatás-fejlesztéssel, szolgáltatás-koordináció kialakításával, mely a lakosság problémáira komplex megoldást nyújt, a felmerülő igényeknek megfelelően működő, probléma centrikus, rövid reakcióidejű szolgáltatások kialakításával. Szintén cél a modernizációs folyamatba bevont szolgáltatások körének bővítése (szociális és szolgáltatások/szolgáltatási elemek), illetve a projekt időszak alatt hatékony szolgáltatási, tervezési és elosztási struktúra kialakítása.

Keretösszeg: 2 milliárd forint a konvergencia régiókban

A pályázatok benyújtása: 2015. február 16.-március 13.

Pályázati kiírás >>

Felsőfokú szakirányú és ágazati továbbképzés fejlesztése az informatika területén

A pályázat célja: az informatikai területeken tanulók és végzettek számarányának növelése a felsőoktatási képzések és azokban használható tartalmak spektrumának bővítésével és módszertani fejlesztésével.

Keretösszeg: 600 millió forint 

A pályázatok benyújtása: 2015. február 13.-március 15.

A pályázati kiírás >>

Címkék: KKV
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG