Hirdetés
Hirdetés

Összeakaszkodott Trump és Erdogan – röpködnek a szankciók

2017. október 09., 11:04

Felfüggesztették a vízumkérelmet mindkét irányba, senki se léphet a másik országába.

Erdogan török elnök
Erdogan török elnök

A Reuters cikke szerint nemzetbiztonsági ügyekre hivatkozva felfüggesztették a vízumkiadást Törökországban és az Egyesült Államokban, így a két ország állampolgárai nem léphetnek be a másik ország területére. Mindez arra volt válaszlépés, hogy Törökországban elfogtak egy, az amerikai konzulátuson dolgozó embert, azzal a váddal, hogy ő is részese volt a Fethulah Gülenhez köthető puccskísérletnek.

A szankciót Törökország léptette életbe elsőként, azzal a felütéssel, hogy így kívánják megvédeni magukat az esetleges támadásoktól. Azok, akik nem bevándorlási vízumot kérnek (tehát csak tanulás vagy munka miatt mennének Törökországba), azok nem léphetnek az ország területére. Ezt másolta most le az Egyesült Államok is, gyakorlatilag csak az országnevet cserélték ki a dokumentumban. Erdogan korábbi akciói más országoknál is kiverték a biztosítékot, ezekről itt írtunk korábban a Privátbankár.hu-n. >>>

Hirdetés

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?