Hirdetés
Hirdetés

Elképesztő fogások a Nébihnél - 10-en büntették végig az országot

2017. december 01., 14:54

Duplájára nőtt idén a halvédelmi bírság mértéke.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közlése szerint idén mintegy a duplájára, 8 millió forintra nőtt a jogszerűtlen horgászat és halászat miatt kiszabott büntetés mértéke. A 10 fős csoport 2015-ben több mint 7 000, 2016-ban csaknem 10 000, míg a 2017-es év eddig eltelt időszakában több mint 15 000 horgászt ellenőrzött, és 480 esetben tapasztaltak szabálytalanságot, ezt közölte a Nébih a Privátbankár.hu-val. Emellett mintegy 80 további esetben lepleztek le orvhalászokat, amely jogellenes tevékenység bűncselekménynek minősül, valamint számtalanszor szedtek fel illegálisan lerakott halászeszközöket, varsákat, hálókat.

A kiszabott bírság esetenként változó mértékű, 30 ezer forinttól 250 ezer forintig terjed. Emellett idén is figyelemmel kísérték a halak és haltermékek mozgását, januártól novemberig összesen 307 helyszínen – halboltokban, halárusító helyeken és éttermekben – ellenőrizték a hal alapú élelmiszerek származását. A szakemberek az ellenőrzések 10-15 százalékánál állapítottak meg szabálytalanságot, és csaknem 1 tonna igazolatlan eredetű hal, illetve haltermék megsemmisítését rendelték el.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Utánajártunk

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?