Hirdetés
Hirdetés

Hiába tilos, rengetegen próbálnak ilyet csempészni az országba

2017. augusztus 30., 08:43

Valamiért nagyon szeretünk húst hozni Ukrajnából.

A Nébih közleménye szerint kiemelt ellenőrzést tartottak augusztus 22-én és 24-én a lónyai, a barabási, a beregsurányi és a tiszabecsi határállomásokon. A vizsgálatot az afrikai sertéspestishez (ASP) kacsolódó járványügyi helyzet indokolta, és, úgy tűnik, nem volt alaptalan: bár tilos húskészítményeket az országba hozni Ukrajnából, minden második utasnál találtak valamit, ezt közölte a Nébih a Privátbankár.hu-val. Az elkobzott termékek között a szalonnától a töpörtyűn át a rántott húsig minden volt, ahogy az az alábbi videóban is látszik:

Hirdetés

A pénzügyőrök munkájának köszönhetően sikerült megakadályozni a húsok Magyarországra történő beszállítását, jelentősen csökkentve ezzel az ASP hazai járványügyi kockázatát. Az afrikai sertéspestis egyébként egy rendkívül veszélyes betegség, amely bár emberre nézve nem veszélyes, a megfertőződött állatok kivétel nélkül elpusztulnak. Egyes helyeken nem csak az összes házi sertést, de a vaddisznóállományt is ki kellett irtani, hogy megakadályozzák a kór terjedését. A sertéspestisről korábban itt írtunk bővebben. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Örülhetnek a magyarok – nagy dologra készülnek a cégek

Örülhetnek a magyarok – nagy dologra készülnek a cégek

10-ből 7 kkv tervez béren kívüli juttatást adni dolgozóinak, ami az egy évvel korábbi mélyponthoz képest hatalmas ugrás – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. Jelenleg a munkába járás költségtérítése a legnépszerűbb, amit a 100 ezer forintig adómentesen adható készpénz és a 13. havi fizetés követ. A több éven át első helyen végző étkezési Erzsébet-utalvány ezzel épphogy lecsúszott a dobogóról.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Utánajártunk

  • BUX35456.52-2.59%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?